Sjekkliste for boligkjøp

Dette må du sjekke før du signerer kontrakten.

Publisert
Sist oppdatert

Du skal på visning, og tror du har funnet drømmeboligen. Men har du egentlig det, eller er det den berømte katta i sekken? Ta med sjekklisten vår, og sørg for at du stiller de kritiske spørsmålene før du signerer kjøpsavtalen.

De fleste som er på boligjakt vet hvor fort tingene kan gå. Drømmeboligen din er ikke bare drømmeboligen for deg, men også tre andre - og plutselig befinner du deg midt i en budrunde. Tingene kan gå raskere enn du ønsker, og derfor kan det være lurt å forsøke å holde tungen rett i munnen.

Sjekklisten for boligkjøp kan hjelpe deg med å stille de riktige spørsmålene - som ofte glemmes. Se hele listen.

Sjekklisten tar ikke for seg de rent tekniske forholdene vedrørende en bolig - altså om taket og veggene holder ute vann og vind, om toalettet fungerer og om el-installasjonene er gjort forskriftsmessig. Dette er vanligvis ting som blir tatt opp i en takst- og tilstandsrapport.

Sjekk også: Hva er boligen verdt?

Listig med listen

Du trenger selvsagt ikke å stille alle spørsmålene på listen, men den kan likevel gi deg en idé om hvilke spørsmål du bør stille. For eksempel hvorfor selgeren flytter, om naboene er hyggelige, hvor barna går i barnehage og om det er mulig å få bredbånd på adressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer