Sjekkliste for boligkjøpere

BOLIG: Pass på at du ikke kjøper et oppussingsobjekt uten å vite om det. Vi viser deg problemområdene før tusenlappene forsvinner. Print ut artikkelen og ta med på visningen.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke bruk kortere tid på å kjøpe bolig i millionklassen, enn du gjør på å kjøpe ny dress. Å kjøpe et gammelt hus på impuls kan fort utvikle seg til et pengesluk av dimensjoner.

Første bud er å gå nøye igjennom boligens tilstandsrapport. Selges boligen kun med verdivurdering fra megler bør du kontakte en takstmann på egenhånd som kan være med deg på visning. Trikset er jo å vite hva du skal se etter for å avsløre boligfellene.

Et av de viktigste stikkordene for boligkjøperne er fukt. Vann på avveie er en av boligens verste fiender, og koster mye tid og enda mere penger å rette opp. Tipsene i denne sjekklisten er satt sammen ut i fra råd fra takstmenn og Norsk Byggtjeneste.

Alle rom

Skrå sprekker i veggene kan være en indikasjon på at grunnen boligen står på er, eller har vært i bevegelse. Skjolder og svartsopp i vinduskarmene tyder på at vinduene ikke isolerer godt nok, og at det derfor dannes kondens på innsiden når det er kaldt ute. Over tid vil dette kunne gi råteskader i treverket rundt rutene. Dersom vindusmalingen flasser av er vinduene sannsynligvis malt med feil type maling. Sjekk derfor med kniv om karmene er råteskadet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer