Sjekkliste for boligkjøperen

Disse punktene bør du undersøke før du legger inn bud på en bolig.

Publisert

For å unngå de store blemmene, og slippe å sitte angrende igjen med millionlån i en bolig du likevel ikke ville ha, er det flere ting du bør sjekke før du kjøper. Siden de fleste kun får kort tid på seg til å undersøke boligen - gjerne bare under en times visning sammen med drøssevis av andre boligjegere - så har vi satt opp en liste som kan hjelpe deg til å huske det viktigste.

Individuell tilpasning

Vær klar over at få hus er like. Det som er viktig å sjekke ett sted, kan være uvesentlig i andre eiendommer på grunn av forhold som boligens alder, tomteverdien, etterspørsel etc. Tilpass derfor undersøkelsene dine etter forholdene, og søk gjerne profesjonell hjelp dersom du er usikker. Det er for eksempel mulig å ta med seg fagfolk, som byggmestere, takstmenn og andre meglere, på visninger.

Teknisk stand

Det kan koste flesk i ettertid å ikke ha sett at vinduene er punkterte og at verandadøren ikke lar seg åpne. Det er derfor viktig å bruke visningen til å sjekke store og små detaljer ved boligen. Selv om selgeren har opplysningsplikt, har du som kjøper boligen også undersøkelsesplikt. Det betyr at du etter kjøpet ikke kan komme løpende med klager på mangler du burde oppdaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer