Sjekkliste for trivselsfaktorer

Selv om boligen er i perfekt stand, er den kanskje ikke riktig for deg.

Publisert

Det kan være greit å undersøke andre forhold som også får betydningen for boligkjøpet, enn tekniske faktorer. Både naboer, klima, adkomst, støy kan være tungen på vektskålen som avgjør om du bør kjøpe boligen.

Naboer: Spør hvordan naboene er (og regn med et delvis ærlig svar…). Se om de holder noenlunde orden rundt seg. Gammel tagging, knuste ruter og flassende maling vil kanskje virke avskrekkende på en del. Men husk at de søteste fåreklær kan skjule en ulv. Nabokrangler som havner i retten har som regel sitt utspring i de meste eleverte av boligmiljøer.

Strøk: Ligger boligen i et kompakt bomiljø blir også kontakten med naboene mer intens. Vil du vite mer om strøket kan du for eksempel forhøre deg med kommunen. De kan for eksempel fortelle om noen av utleieleilighetene er kommunale boliger, om det er hospitser i nærheten, etc. Sjekk med lokalkjente dersom du lurer på om det er "massasjeinstitutter" i naboleilighetene. Politiet kan kanskje fortelle om det er et sikkert strøk, eller om det er utsatt for innbrudd etc.

Lys og sol: En sydvendt bolig blir lysere enn en som kun har vinduer mot nord. Er det vinter og mørkt, kan det faktisk være en idé å ta med et lite kompass om du ikke er godt kjent i området. Spør hvor lenge det er sol på verandaen og i hagen. Er du på visning når trærne er uten løv, bør du tenke på at løvverket vil hindre både lys og innsyn i sommerhalvåret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.