Sjekklisten når du skal kjøpe nytt kjøleskap

Her er rådene som gjør valget ditt enklere. Av: Helen Wille

Mange glemmer å sjekke hvordan håndtaket virker. Dette er spesielt viktig for dem med små barn, eller dem som har nedsatt bevegelighet eller styrke i armene. Disse bør velge fast dørhåndtak. Foto: Per Ervland
Mange glemmer å sjekke hvordan håndtaket virker. Dette er spesielt viktig for dem med små barn, eller dem som har nedsatt bevegelighet eller styrke i armene. Disse bør velge fast dørhåndtak. Foto: Per Ervland Vis mer

I jakten på nye hvitevarer er det lett å gå til nærmeste elektrokjede og la det bli opp til selger å avgjøre hva du ender opp med. Men det er ikke alltid de har den kunnskapen du egentlig trenger og kan veilede deg frem til rett valg ut fra dine behov.

For at du ikke skal bli villedet i mylderet av alternativ, har vi laget en guide til hva du bør se etter og være ekstra oppmerksom på når du skal investere i et nytt kjøleskap. At du bør unngå et kjøleskap som durer eller må fryses av rett som det er, er eksempler på detaljer som er lette å overse. For at du skal bli fornøyd med kjøpet er det mer å ta stilling til enn det du kanskje tror. Her er sjekklisten.

Nå kan du styre kjøleskapet med mobilen!

Mindre strøm

Først og fremst bør du tenke på energibruken. Den varierer veldig for hvite- og brunevarer, og til tross for at det er ett av de viktigiste kriteriene å være oppmerksom på, er det lett å glemme når vi skal velge. Faktorer som funksjonalitet og utseende blir gjerne automatisk mest avgjørende for hva vi ender opp med. Å investere i et produkt som gir størst mulig energiffektivitet, sparer deg imidlertid både for penger og miljø. Det kan derfor være lurt å bytte ut gamle hvitevarer med nye modeller som er mer energieffektive. Det kutter strømregningen, samtidig som du gjør miljøet en tjeneste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer