Renhold og hygiene:

Sjokkavsløring om kjøkkenvasken din

Så skitten er den egentlig, ifølge mikrobiolog.

SKITTEN ELLER REN? Hvor ren er egentlig kjøkkenvasken din etter at du har vasket den? Illustrasjonsfoto: Richard B. Levine/Sipausa/NTB
SKITTEN ELLER REN? Hvor ren er egentlig kjøkkenvasken din etter at du har vasket den? Illustrasjonsfoto: Richard B. Levine/Sipausa/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mikrobiolog har skapt sjokkbølger etter å ha avslørt hvor skitten kjøkkenvasken din egentlig er - selv etter en skikkelig såpevask.

Tim Call (32) står bak TikTok-kontoen med det treffende navnet @Whatmightgrow (hva kan vokse her). I en rekke videoer tester han hva som vokser av bakterier i diverse hverdagslige gjenstander.

Tydelig bakterievekst

Denne gangen har han fått det til å gå kaldt nedover ryggen til sine 210 000 følgere ved å teste bakterieveksten i en kjøkkenvask.

I videoen forteller 32-åringen at han så et videoklipp der noen brukte kjøkkenvasken til å tilberede mat, og at han bestemte seg for å teste hvor ren en kjøkkenvask faktisk er.

Først skyller han av vasken, uten å bruke såpe til å vaske overflatene.

Så tar han en test av overflaten, og dyrker resultatet i ei petriskål.

Resultatet viser, ikke overraskende, tydelig bakterievekst.

- Jeg vil påpeke at denne bakterieveksten kom fra en vask som jeg bare skylte av. Nå skal vi se om det har noen effekt å vaske med oppvasksåpe og varmt vann, sier Tim i videoen som er sett over 33 millioner ganger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer