Sjokkfunn: - Ekkelt!

Tove Fatumata Konneh skulle bare kose seg med druer på en tirsdag kveld.

FANT INSEKT: Tove Fatumata Konneh skulle bare kose seg med druer da hun fikk seg litt av en overraskelse. Video: Tove Fatumata Konneh / Tiktok / Storyblocks. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Druene er aller best når de er sprø og knasende - men du vil helst at det er druene det skal knase fra når du tar et tygg, ikke et insekt.

Tove Fatumata Konneh fra Stavanger-området holdt nesten på å oppleve det siste nylig da hun inntok et beger med Civita-druer.

«Bare ei jente som skulle kose seg med druer på en tirsdag kveld», skriver hun i en video delt på TikTok som snart har blitt sett 75 000 ganger.

I videoen kan vi se at det ligger et relativt stort insekt i begeret.

Selv sier Fatumata til DinSide at hun syntes oppdagelsen var ekkel.

- Jeg ble sjokkert, det var ekkelt! Jeg er ganske sikker på at det var en kakerlakk, heldigvis var den dø, forteller Fatumata.

Videre sier hun at hun alltid skal vaske druer før hun spiser dem, og anbefaler alle andre å gjøre det samme.

- Druepakken havnet rett i søpla, avslutter hun.

Ifølge Steffen Roth, som er overingeniør ved Universitetsmuseet i Bergen, er det en såkalt hussiriss som har funnet veien til druepakka til Tove.

Hussirriss

Folkehelseinstituttets nettsider står det at hussirissen er opprinnelig et tropisk ørkendyr som er helt avhengig av mennesket for å kunne leve så langt nord som Norge. Den skal være nært beslektet med gresshopper, og blir som voksen cirka to centimeter lang.

Ifølge FHI gjør hussirissene ingen skade på bygninger.

- De kan gjøre skade på matvarer og kan gnage hull på papir og tekstiler. De regnes imidlertid ikke som alvorlige skadedyr. De kan virke sjenerende, ikke minst ved sin pipende/gnissende sang om natta, hvis man har slike insekter i boligen, skriver FHI.

Ifølge Steffen Roth er ikke hussirriss et vanlig syn i matvarer, men det skjer av og til at den følger med.

Roth sier du enten kan avlive de i fryseren eller beholde dem som kosedyr i en boks. Men du bør ikke slippe den fri.

- Hvis det er en hunn, kan hun legge flere egg, sier Roth.

Dette svarer Bama

- Frukten vår dyrkes ute i naturen, og fra tid til annen kan en liten passasjer følge med, fordi den også lever der. Det er dessverre slikt som kan skje, og vi forstår at det ikke er særlig appetittlig, men heldigvis er det ufarlig, sier kommunikasjonsrådgiver i Bama Gruppen, Anne Victoria Frogner, til DinSide.

Ifølge Frogner kan du kontakte Bamas forbrukerservice dersom du finner et insekt i frukt og grønt kjøpt hos en av kundene deres.

- De vil hjelpe deg videre, sier hun, og legger til:

- Vi anbefaler alltid å skylle frukt og grønt før det skal spises.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer