Sjokkregninger fra Telinet

Kunder klager på skyhøye a konto-regninger.

Publisert
Sist oppdatert

Telinet Energi har, i store deler av året som har gått, vært en av Norges billigste strømleverandører, og kundene har kunnet glede seg over lave strømregninger.

Det er ikke mer enn en drøy måned siden vi kunne fortelle at dersom en eksempelfamilie i Østfold med et strømforbruk på 20.000 kWh i året byttet fra dyreste strømleverandør til Telinet Energi Online med efaktura og avtalegiro med variabel pris, kunne spare 3.558 kroner.

Men det var med novemberprisene.

Nå er prisbildet et helt annet. Og Forbrukerrådet har blitt kontaktet av en rekke fortvilte kunder som har opplevd opp til en tredobling av strømregningen. Der a konto-regningene tidligere lå på 2-3.000 kroner, er de nå i størrelsesordenen 5-10.000 kroner. (Merk at dette ikke er samme type strømavtale som vi trakk frem i eksempelet over.)

Markedskraft/spotpris, fastpris eller variabel pris. Blir du forvirret? Les mer om de ulike typene strømavtaler, og hvilke som lønner seg mest over tid, i vår miniguide.

Prutet ned regningen

Det burde ikke komme som noen overraskelse på noen at strømmen er dyrere om vinteren. Og velger man en avtale med fleksible priser, altså spotpris eller variabel strømpris, må man stort sett betale mer i vinterhalvåret, som jo også er den perioden de fleste bruker mest strøm. Det er derfor ikke rart at strømregningene øke, men dersom du synes den øker for mye, bør du ta grep og bytte strømleverandør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer