Sju lystabber du må unngå

Tenner du levende lys, og opplever at de renner? Da har du sannsynligvis ikke klippet veken før du tente på.

STEARINLYS: Disse fem triksene kan hjelpe deg å unngå at stearinlyset renner. Reporter: Ingebjørg Iversen. Video: Kristin Sørdal / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er høytid for levende lys, og foruten viktigheten av å passe godt på levende lys i forhold til brannfare - som å ikke gå fra lys som brenner i et rom - er det flere andre ting du bør vite for å få det beste ut av lysene dine.

Har du vurdert batterilys? Det er veldig mange gode grunner til å velge batterilys i stedet for levende lys. Blant annet er det helt trygt - og du kan enkelt få kosen fra levende lys hele uka - helt uten å løfte en finger (eller en fyrstikk).

Husk dette om du tenner levende lys:

#1: Les bruksanvisningen:

Under eller på alle lys er det en «bruksanvisning», eller en advarselsmerking. Om du aldri har tatt deg tid til å lese på denne, bør du ta en kikk.

Der finner du mye viktig og god informasjon om lyset og hvilke forholdsregler du bør ta. Som for eksempel hvor langt det bør være mellom lysene, hvor lang veken skal være og annet.

#2: Klipp veken

De fleste lys kommer med altfor lang veke. Du bør klippe veken til korrekt lengde før du tenner, og passe på å kutte veken også underveis - selvsagt ikke mens lyset brenner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer