Skatt på bolig i 2019

Sju skatteregler for bolig du bør vite om

Alle får mindre rentefradrag, blant annet.

NYE REGLER: Det er flere skatteregler knyttet til bolig du bør få med deg, men husk at årets skattemelding har reglene fra 2018, så da har du tid til å forberede deg på alt det nye dersom du jakter på, eier eller leier bolig. Bildet er fra Gamle Stavanger. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
NYE REGLER: Det er flere skatteregler knyttet til bolig du bør få med deg, men husk at årets skattemelding har reglene fra 2018, så da har du tid til å forberede deg på alt det nye dersom du jakter på, eier eller leier bolig. Bildet er fra Gamle Stavanger. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nytt år, nye regler.

Dinside har allerede gitt deg oversikt over hva som blir billigere og dyrere i 2019, samt kommet med råd om økonomiske nyttårsforsett og hvordan du får sunn økonomi i år.

Nylig oppsummerte Huseiernes Landsforbund det de mener er de viktigste satsene og reglene om skatt for boligeiere og utleiere i 2019, som vi gjengir nedenfor.

Men, husk at dette er reglene for året som kommer. Det betyr at skattemeldingen som kommer i april skal behandles etter skattesatser og -regler for 2018.

1. Rentefradrag

I 2019 blir den generelle skattesatsen redusert fra 23 til 22 prosent, en endring som vil føre til at skattefradrag blir mindre verdt.

Fradragssatsen har gått jevnt ned siden 2013 da den var på 28 prosent.

Lavere rentefradrag vil nok ha en betydning for norske boligeiere, mener Huseiernes Landsforbund. Dette gjelder særlig når styringsrenten har økt og det er varslet ytterligere økninger i 2019, mest sannsynlig i mars.

- Reduksjon i skattefradrag i seg selv for gjeldsrenter på ett prosentpoeng, utgjør ganske lite for mange. Har du et lån på tre millioner kroner med 2,5 prosent rente, utgjør skattefradraget 750 kroner mindre per år, sier forbrukerøkonom Anne Motzfeldt i Danske Bank til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer