Veggedyr

Skadedyret lever av blodet ditt

Som oftest er du selv skyld i at disse dukker opp i huset ditt - og dessverre kan de være vrien å bli kvitt. Akkurat nå er det høysesong.

GOD OG METT: Veggedyr lever av blodet til mennesker, derfor liker de seg i områder hvor vi oppholder oss mest. Her ser du et veggedyr som nettopp har spist. Foto: Norsk Hussopp Forsikring / Inger Kringlebotten.
GOD OG METT: Veggedyr lever av blodet til mennesker, derfor liker de seg i områder hvor vi oppholder oss mest. Her ser du et veggedyr som nettopp har spist. Foto: Norsk Hussopp Forsikring / Inger Kringlebotten. Vis mer
Publisert

- De er utfordrende å bli kvitt fordi de er flinke til å gjemme seg i huset samtidig som de formerer seg fort. I tillegg er de motstandsdyktige mot insektgifter.

Inger Kringlebotten, markeds- og kommunikasjonsansvarlig ved Norsk Hussopp Forsikring snakker om skadedyret som har sin høysesong i august, september og oktober; veggedyr.

De kan virkelig sette klørne i boligen din og bli der over lang - i verste fall vil de bo hos deg gjennom flere år og gjøre betydelige skader.

Så hvordan sørge du for å holde dem borte? Og hva kan du gjøre om de først har kommet innenfor husets fire vegger?

Derfor dukker veggedyr opp

Den vanligste årsaken til at veggedyr dukker opp på høsten, er at vi på sommeren ofte har vært ute og reist, og oppholdt oss på steder hvor det finnes veggedyr.

- Veggedyrene er dyktige haikere og følger med i bagasjen når folk er på reise. Veggedyrene er små, og kan gjemme seg nærmest overalt. De kryper gjerne inn i klær, sengetøy og kofferter, forteller Kringlebotten.

De som da har tatt med seg veggedyr hjem, begynner å merke det etter at insektet har formert seg litt og blitt flere, og dermed er de lettere å oppdage, ifølge Bjørn Eide, leder Forskning og Utvikling hos Pelias Norsk Skadedyrkontroll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer