Skader seg på flatTV

Klatrer barn på usikrede flatTV-er, kan det i verste fall få fatale konsekvenser.

Den beste måten å sikre seg mot at barn skader seg på TV-en, er å feste den rett på veggen.  Foto: Colourbox.com
Den beste måten å sikre seg mot at barn skader seg på TV-en, er å feste den rett på veggen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En amerikansk undersøkelse viser at hele 17.000 amerikanske barn var på legevakten med skader de hadde fått etter at møbler hadde falt over dem i 2007. Nesten halvparten av disse tilfellene dreide seg om flatTVer, melder CNBC.

Antall barn som har blitt skadet av møbler som har falt har økt med 41 prosent siden 1990, og det er flatTV-er, spesielt de frittstående som står på smale stativer, som får skylden.

De fleste skadetilfellene gjadlt barn under seks år. Selv om heldigvis kun en brøkdel av hendelsene fikk fatale utfall, kan det likevel være smart å ta enkle forholdsregler.

Les også: 6 av 11 gåstoler for barn er ikke trygge

Ikke vanlig i Norge

Totalt er det solgt cirka 2 millioner flatTV-er i Norge. Det vil si at hver eneste norske husstand har en flatTV - i gjennomsnitt. Det finnes imidlertid ingen tilsvarende skadestatistikk for norske forhold, noe som kanskje kan tyde på at nordmenn er flinke til å sikre seg?

DinSide har vært i kontakt med legevaktene i de største byene i Norge, men ingen av de vi har pratet med, har registrert, eller lagt merke til akkurat denne type skader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.