Regler for akseptfrist ved boligkjøp

Skal du kjøpe bolig – vær obs på dette

Denne regelen er det lett å misforstå.

KJØPE BOLIG: Reglene er viktig å sette seg inn i før du havner i en budrunde. Akseptfrist er én av de viktigste. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
KJØPE BOLIG: Reglene er viktig å sette seg inn i før du havner i en budrunde. Akseptfrist er én av de viktigste. Illustrasjonsfoto: Scanpix. Vis mer
Publisert

- Mange tror at hvis man har høyeste bud når fristen går ut, så har man vunnet budrunden. Det har man ikke.

Carsten Pihl, forbrukerrådgiver for bolighandel ved Norges Eiendomsmeglerforbund, snakker om akseptfrist - noe av det absolutt viktigste å vite om når man er interessert i å kjøpe en bolig.

Akseptfrist er den fristen budgiveren setter til selgeren i budet. Fristen angir hvor lenge budgiveren ønsker å være bundet av budet. Setter man akseptfrist for eksempel til klokken 12.30, så er man som budgiver bundet av budet frem til klokken 12.30. Aksepterer selgeren innen fristen, kan man ikke angre som budgiver.

- Budet må aksepteres av selgeren innen fristen for at man har vunnet budrunden. Bud kan også gå ut på tid, og da er ikke budgiver bundet av budet, sier Pihl.

Handler om avtalefrihet

Havner du som budgiver i en situasjon hvor du har vunnet budrunden, men likevel ikke fått kjøpe boligen, kan dette være vanskelig å forstå.

Karianne Amlie, megler og partner ved Aktiv Eiendomsmegling AS, og Programleder i Boligjakten, forklarer det på denne måten:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer