Boligalarm

Skal du kjøpe boligalarm? Ikke inngå avtale før du har sjekket dette

Forbrukertilsynet: - Vi har fått klager fra forbrukere som blir overrasket med mange tusen i gebyr.

BOLIGALARM: Dersom du vurderer å investere i boligalarm, bør du først forsikre deg om hva som inngår i abonnementet som alarmselskapet tilbyr deg. Foto: Scanpix.
BOLIGALARM: Dersom du vurderer å investere i boligalarm, bør du først forsikre deg om hva som inngår i abonnementet som alarmselskapet tilbyr deg. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alarmselskapene oppsøker oss jevnlig i form av telefon-og dørsalg for å friste potensielle kunder til å kjøpe abonnement på boligalarm. Om dette er noe du vurderer å installere i hjemmet, bør du ikke hoppe på et tilbud før du har gjort en grundig sjekk i forveien.

Noen ganger kan du ende opp med å måtte betale vesentlig mer enn det du først ble forespeilet.

Pågående selgere

- Vi får jevnlig spørsmål fra forbrukere som har kjøpt alarm på dørsalg, og som angrer seg kort tid etterpå. Enkelte føler seg også lurt, sier Thomas Iversen, juridisk seniorrådgiver ved Forbrukerrådet.

Noen selgere kan oppleves som pågående, og komme med et tilsynelatende godt tilbud. Men du bør ikke takke ja til det første og beste tilbudet du får, før du har sjekket at det faktisk er så bra som selger fremstiller:

Før du takker ja til et tilbud som blir markedsført direkte til deg, anbefaler Forbrukerrådet at du tenker over to ting: Er det slik at du trenger alarm? Er det tilbudet du har fått et godt tilbud?

- For å finne ut om tilbudet er bra, er det lurt å sammenligne mot andre tilbydere i ditt område, og sjekk innholdet i tilbudene mot hverandre. På den måten unngår du å bli lurt til å betale mye penger for lite, sier Iversen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer