Skal Panasonic slutte med plasma?

Hvis ryktebørsen har rett kan en epoke snart være over.

Panasonic ST50 var en stor positiv overraskelse i fjor: Svært godt sortnivå og gunstig pris selv i store størrelser. Nå er  etterfølgeren ST60 rett rundt hjørnet. Foto: Øyvind Paulsen
Panasonic ST50 var en stor positiv overraskelse i fjor: Svært godt sortnivå og gunstig pris selv i store størrelser. Nå er etterfølgeren ST60 rett rundt hjørnet. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mer enn en måned siden vi var på europalanseringen til Panasonic, der deres komplette LED- og plasma-serier ble vist fram med brask og bram.

Og skulle du være i tvil: Øverst på podiet sto det Panasonic omtalte som sin beste TV noensinne - plasma-modellen ZT60.

Spørsmålet nå er imidlertid om dette er den siste krampetrekningen.

Les også: Vi har testet Ikeas «ferdig-TV»!

– Ikke noe som kommer fra oss

Det var den japanske forretningsavisen Nikkei som først publiserte ryktet om at Panasonic skal kutte all plasmaproduksjon innen tre år, og forklaringen var ganske enkelt at Panasonic er nødt til å kutte kostnader.

Kildene til artikkelen var imidlertid anonyme, og siden Panasonic sentralt heller ikke har sagt stort, spurte vi like godt Christer Ericcson PR-ansvarlig for Panasonic Norden:

– Ja, jeg har også hørt det ryktet, men dette er ikke noe som kommer fra Panasonic. Når det gjelder strategien for vekst i vår TV-satsning ser vi som alltid på flere muligheter. Ingenting er imidlertid avgjort på det nåværende tidspunkt.

Holder plasma stand?

Dette er slett ikke første gang dødsdommen har blitt avsagt over plasma-TVene, og søker du i arkivet her på DinSide finner du garantert flere artikler om temaet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer