Skandinavias lekreste blokk?

Mens skyskrapere er et tilnærmet fy-ord i Norge, har svenskene en annen holdning. Turning Torso-bygget er himmelhøyt, har et spektakulært ytre design og boenheter med svært høy standard.

Publisert
Sist oppdatert

- Turning Torso er hele 190 meter høy, og med sine 54 etasjer vil dette bli Europas største boligblokk, sier Pia Sandin, markedssjef i Turning Torso.

Hele konstruksjonen er bygd opp rundt ni ulike kuber, som hver har fem etasjer. Totalt har Turning Torso 150 leiligheter av meget høy standard fordelt på kube en til ni. - Legg også merke til at hver eneste etasje er bygget etter det samme prinsippet: En kvadratisk del rundt kjernen, samt en triangulær del som delvis holdes av en utvendig ståkonstruksjon. Konstruksjonen vrir seg forøvrig 90 grader fra bunn til topp, sier Sandin.

Spektakulært design: Høy kvalitet & mange muligheter

Turning Torsos ligger ved Västra hamnen i Malmø, og har gangavstand til både sentrum og badestrand. I 1. og 2. etasje skal det være egen entrè med døgnåpen resepsjon og portnertjeneste, samt kontorlokaler. I tillegg til å holde utenforstående borte fra eiendommen kan portneren hjelpe til med bæring av bagasje, taxibestilling, klesvask og rensing, og skal ta imot leveringer, leiebilbestillinger og så videre.

Det loves også høy standard på leilighetene:Kalksten i inngangspartiene, eik på alle gulv utenom bad og kjøkken, der det går i valgfrie fliser. Benkeplatene på kjøkken og bad er i granitt. Baderomsutstyret er fra Miele og Axors serie designet av Phillipe Starck, mens kjøkkenutstyret kommer fra Gaggenau og Bosch. Takhøyden er 2,70 i oppholdsrommene. Trykk her for å se bilder av Turning Torso

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer