Skandinavias lekreste blokk?

Mens skyskrapere er et tilnærmet fy-ord i Norge, har svenskene en annen holdning. Turning Torso-bygget er himmelhøyt, har et spektakulært ytre design og boenheter med svært høy standard.

Publisert
Sist oppdatert

Skandinavias lekreste blokk?

  1. Se bildene av Turning Torso
Pressebilde av fasaden:
Samark Arkitektur AB

Kilde: Turningtorso.com
Pressebilde av fasaden:
Samark Arkitektur AB

Kilde: Turningtorso.com Vis mer


- Turning Torso er hele 190 meter høy, og med sine 54 etasjer vil dette bli Europas største boligblokk, sier Pia Sandin, markedssjef i Turning Torso.

Hele konstruksjonen er bygd opp rundt ni ulike kuber, som hver har fem etasjer. Totalt har Turning Torso 150 leiligheter av meget høy standard fordelt på kube en til ni.

- Legg også merke til at hver eneste etasje er bygget etter det samme prinsippet: En kvadratisk del rundt kjernen, samt en triangulær del som delvis holdes av en utvendig ståkonstruksjon. Konstruksjonen vrir seg forøvrig 90 grader fra bunn til topp, sier Sandin.

Spektakulært design: Høy kvalitet & mange muligheter

Turning Torsos ligger ved Västra hamnen i Malmø, og har gangavstand til både sentrum og badestrand. I 1. og 2. etasje skal det være egen entrè med døgnåpen resepsjon og portnertjeneste, samt kontorlokaler. I tillegg til å holde utenforstående borte fra eiendommen kan portneren hjelpe til med bæring av bagasje, taxibestilling, klesvask og rensing, og skal ta imot leveringer, leiebilbestillinger og så videre.

Det loves også høy standard på leilighetene:

  • Kalksten i inngangspartiene, eik på alle gulv utenom bad og kjøkken, der det går i valgfrie fliser. Benkeplatene på kjøkken og bad er i granitt. Baderomsutstyret er fra Miele og Axors serie designet av Phillipe Starck, mens kjøkkenutstyret kommer fra Gaggenau og Bosch. Takhøyden er 2,70 i oppholdsrommene.
Trykk her for å se bilder av Turning Torso

Alle leilighetene har selvsagt bredbånd, og er tilknyttet det lokale intranettet.

Beboerne har også tilgang til følgende:

  • Egen plass i byggets gigantiske vinkjeller, festlokaler, og møtelokaler. I 43-etasje finner du også et stort treningssenter med flere boblebad og badstuer, samt avslapningsavdeling.

  • I 43-etasje vil det også være tilgjengelig tre overnattingsrom med dusj og wc om du skulle få uventet besøk.

  • Både i 43 og i 49-etasje vil det være store utkikkslokaler, slik at du får forvisset deg om at alle dine gjester får med seg den fabelaktige utsikten.

  • I tillegg til trapper vil det gå tre hurtigheiser gjennom byggets kjerne, det er forøvrig to separate heiser i kontordelen.

Snart klart for innflytting

Hva synes du om Turning Torso?

(Avsluttet)
Lekkert. Dette kunne jeg tenkt meg(79%) 957
Helt uaktuelt(11%) 129
Ok, men ikke min stil(10%) 118
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Byggingen startet i slutten av juni 2001, og Turning Torso skal være klart for innflytting våren/sommeren 2005. Salget startet i januar i år.

Prisen på leilighetene er fra 2,2 til 13 millioner svenske kroner. For en tre-roms leilighet vil prisen være 4,5 millioner svenske kroner. I tillegg kommer en husleie på rundt 4.000 kroner måneden.

- Selv om vi foreløpig har vært forsiktige med markedsføringen har vi allerede en interessent til den største leiligheten på 230 kvadrameter, sier Pia Sandin. Den ligger i 53 etasje i den niende kuben, og vil koste den nette sum av 13 millioner.

Hvilken kundegruppe er det som vil bo i Turning Torso?

- Grovt sett kan vi dele kjøperne i to grupper, sier Sandin. De voksne i 55-årsalderen, og karriererettede mennesker i 30 og 40-års alderen:

I den eldste gruppen har barna som regel flyttet hjemmefra, og de er lei av sine store eneboliger. Her får de bo sentralt, og på grunn av høyden slipper de innsyn fra nysgjerrige naboer, og kan nyte utsikten og vårt gode servicetilbud i ro og mak.

Den andre gruppen preges av single menn, samt par som er født på -60 og -70 tallet. De fleste er karrieremennesker, og for dem er nærheten til Kastrup av stor betydning, avslutter en tydelig stolt Pia Sandin til DinSide.no.

Trykk her for å se store bilder fra drømmeblokka

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer