Skifter du håndkle ofte nok?

Har du hatt besøk, bør du vurdere å bytte.

HATT GJESTER? SKIFT HÅNDKLE STRAKS! Hvor ofte du bør bytte håndklær, avhenger blant annet av bruk. Men du bør bytte håndkle på gjestetoalettet med en gang, dersom du har hatt besøk som har medført mye håndvask på toalettet, sier eksperten. Foto: KRISTIN SØRDAL
HATT GJESTER? SKIFT HÅNDKLE STRAKS! Hvor ofte du bør bytte håndklær, avhenger blant annet av bruk. Men du bør bytte håndkle på gjestetoalettet med en gang, dersom du har hatt besøk som har medført mye håndvask på toalettet, sier eksperten. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor ofte du bør bytte håndkle, vil avhenge av mange ting, blant annet hvor det brukes og hvem som bruker det.

En familie på fire-fem personer bør bytte håndkle på toalettet et par ganger i uka.

Men har du hatt besøk av mange personer, bør du ifølge eksperten vurdere å bytte med én gang.

Utfordringen er bakteriene

- Her er det ikke noe fasitsvar, det er avhengig av bruken: Hvor mye er det brukt, av hvor mange, av hvem, er det barn og hvor god håndhygieneteknikk har de som bruker det. Når det kommer til håndklær ved toalettet vil alle faktorene påvirke, sier Mette Fagernes, seniorrådgiver ved Folkehelseinstituttet til Dinside.

Utfordringen med håndklær er bakterier og bakterievekst.

- Når det er fuktig, blir det enda bedre levekår for mikrobene. Når vi vasker oss vil mikrober komme over på håndkleet, og våte og fuktige håndklær vil gi gode levevilkår for mikrobene, forteller Fagernes videre.

LES OGSÅ: Henger du håndkleet ditt riktig - eller feil?

Det handler om teknikk!Akkurat hvor mange mikrober du har i håndkleet ditt vil avhenge av hvem som har brukt det, hvordan det er brukt, hvordan forholdene er på rommet det håndkleet henger, hvordan det henger - og hvilken hygiene de som bruker håndkleet har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer