Skilte seg - sagde hus i to

Snakk om å dele boet ...

Konen ble boende, mens mannen tok med sin halvdel og flyttet.
Konen ble boende, mens mannen tok med sin halvdel og flyttet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sikkert like mange måter å løse et samlivsbrudd på, som det er samlivsbrudd. Når det kommer til deling av bolig, velger man vanligvis ett av to; den ene parten blir boende i huset og kjøper ut den andre parten, eller huset selges og pengegevinsten deles.

Miljøfiendtlig skilsmisse

Det kambodsjanske paret i landsbyen Cheach, 80 kilometer fra hovedstaden Phnom Penh, besluttet seg for å splitte lag etter en krangel, og endte med å dele boet ved å bokstavelig talt sage huset i to. Mens fruen ble boende på den opprinnelige boligtomta i sin halvdel av huset, tok mannen med seg sin halvdel til den andre enden av landsbyen for å sette bo der. Dette ifølge avisen Phnom Penh Post.

Landsbyens formann, Vorng Morn, sier bakgrunnen for husdelingen ikke var noe alvorlig, men at det bunnet ut i at ektemannen ikke følte at konen hadde pleiet ham godt nok da han ble syk.

Ifølge den lokale avisen, forsøkte Vorng Morn å overtale paret til å tenke nøye gjennom hva de gjorde, før de gikk fra hverandre, da de hadde holdt sammen i 40 år.

Hvorfor skilles vi?

Skilte seg - sagde hus i to


Paret så imidlertid dette som den rimeligste og mest hensiktsmessige løsningen på samlivsbruddet. Skilsmisser har blitt en innfløkt sak i Kambodsja, hvor par ifølge loven presses til å gå til samtaler med landsbyformannen, som gjerne vil forsøke å legge trykk på paret til å holde sammen, ifølge den lokale avisen. Uformelle gebyr for "saksbehandlingen" er heller ikke uvanlig, ifølge Phnom Penh Post.

- Konen sa at dersom mannen ble syk og bodde hjemme, måtte hun betale for medisinene hans, men dersom han bodde hos sine foreldre, slapp hun å betale. Så de gikk fra hverandre, sa landsbyformannen Vorng Morn til Phnom Penh Post.

Tomten ble delt i fire; en del til kona, en til mannen, og en del hver til parets sønn og datter. Inntil mannen får bygd opp igjen sin del av huset, bor han hos sine foreldre, ifølge Phnom Penh Post.

Les hele saken hos Phnom Penh Post

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer