Forsikre deg mot skjeggkre

Skjeggkre i boligen? Sjekk forsikringen din

Som regel holder det ikke med vanlig innboforsikring, hvis du vil ha hjelp til å bli kvitt skadedyret.

PÅ NÆRT HOLD: Skjeggkreene fortsetter å invadere stadig flere norske hjem. Foto: Stian Mathisen
PÅ NÆRT HOLD: Skjeggkreene fortsetter å invadere stadig flere norske hjem. Foto: Stian Mathisen Vis mer
Publisert

Stadig flere finner skjeggkre i boligene sine, og selv om de både er ufarlige og gjør minimalt med skade, dukker det stadig opp utfordringer du må ta stilling til, hvis du finner kreene i hus.

Ikke nok med at det kan være svært ubehagelig å oppdage at du har dem i hus, de små krypene kan for eksempel også skape problemer for deg som har planer om å selge huset eller leiligheten din.

Ting som kan ta skade

Mange klarer helt fint å leve med skjeggkre i boligen, og i mange andre land har folk levd med skadedyret i hus i mange år.

Folkehelseinstituttet (FHI), opplyser likevel at ting som museumsgjenstander, frimerkesamlinger, tøy produsert av bomull, lin eller andre plantematerialer og gamle bøker kan ødelegges hvis skjeggkreet får formere seg fritt. FHI er derfor klare på at de ønsker å bekjempe, samt begrense skjeggkreene så godt som mulig.

Og er du redd for å få dem i hus, kan du vurdere å tegne en forsikring som kan dekke kostnadene ved å bli kvitt den uønskede leieboeren.

Forsikring mot skjeggkre kan dessuten komme godt med dersom du i framtiden har planer om å flytte, og ikke ønsker å havne i en eventuell tvist med kommende boligkjøper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer