Skjerper håndverkerkontroll

Styrker kampen mot misbruk av Mesterbrev-ordningen

Alle kan slå i en spiker, men når du bestiller en "mester" skal du forvente ryddighet i alle ledd.  Foto: colourbox.com
Alle kan slå i en spiker, men når du bestiller en "mester" skal du forvente ryddighet i alle ledd. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny lov skal gjøre det enklere å straffe håndverkere som misbruker ordningen med mestertittel og mestermerket.

– Den nye lovendringen vil være positiv både for forbrukerne og de seriøse håndverkerne, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i en pressemelding.

Les også: Lettere å klage på håndverkeren.

I dag er rundt 17.000 håndverkere i mer enn 60 ulike fag med i denne ordningen. Mesterbrevordningen er en gründerutdanning som legger grunnlaget for en rekke småbedrifter over hele landet, og skal også fungere som et kvalitetsstempel for håndverkere. Har en håndverker godkjent kurs, får han mulighet til å kalle seg mester og bruke mestermerket i markedsføringen av sine tjenester.

– I lengre tid har vi sett at denne ordningen misbrukes av håndverkere som ikke er kvalifisert til tittelen. Dette jukset ønsker vi å komme til livs, sier Brustad.

Er håndverkeren virkelig mester? Det sjekker du enkelt i Mesterregisteret.

Får gi gebyr

Regjeringen foreslår nå at Mesterbrevnemnda får mulighet til å ilegge overtredelsesgebyr ved misbruk av mestertittel og mestermerket. Gebyret vil ligge på rundt 5.000 kroner for ett enkelt tilfelle og økes ved gjentatte overtredelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer