Skjøteledning for plassgjerrige

I ene øyeblikket ser du den, i neste øyeblikk er den borte.

RETT UT: Dette bildet viser ikke alt, men det gjør heller ikke denne uttakbare strømledningen når den ikke er i bruk. Se bildespesialen midt i artikkelen for den hele og fulle sannheten.
RETT UT: Dette bildet viser ikke alt, men det gjør heller ikke denne uttakbare strømledningen når den ikke er i bruk. Se bildespesialen midt i artikkelen for den hele og fulle sannheten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens jeg skriver dette er batteriet i ferd med å dø på laptopen. Ettersom jeg sitter i sofaen og laderen ikke har lang nok ledning som kan nå fram til strømuttaket, må jeg A) enten flytte meg nærmere uttaket, B) finne fram skjøteledning, eller C) ta lunsj mens jeg håper at problemet løser seg av seg selv til jeg er tilbake.

Jeg går naturligvis for løsning C, men hva hvis en bare kunne dra en passe lang skjøteledning rett ut av veggen?

Les mer om hva du må vokte deg for å putte i grenuttaket nederst i denne artikkelen

Tok sin tid

Er denne strømledningen en god idé? (Avsluttet)
Ja - ledninger kan aldri bli lange nok(48%) 761
Nei - branner hører hjemme i peisen(46%) 742
Jeg bryr meg ikke(6%) 95
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Løsningen er så enkel og åpenbar at den faller inn under katergorien ting vi burde tenkt på i 1981, men designer Radhika Seth har i det minste tatt seg bryet med å gjøre designet skikkelig, helt på slutten av fjoråret.


Forklaringen på designet er lett å lese ut av bildene: Skjøteledningen på halvannen meter er bygget inn i veggen, men er helt ute av syne når den ikke er i bruk. En vanlig stikkontakt i enden gjør at hullet i veggen ikke er synlig når skjøteledningen rulles tilbake på spolen.

En fjærmekanisme ala rullegardiner gjør at ledningen ruller tilbake igjen av seg selv etter at du har gitt den et lite rykk.

Les også: Sparepærer fusker i kulden

Brannfarlig?

En del debattanter på det store internettet har gitt utrykk for at dette er en brannfarlig løsning, fordi strømkabler som brukes i sammenkveilet tilstand ikke akkurat er å anbefale - i det minste ikke hvis isolasjonen er dårlig.

(Artikkelen fortsetter under bildeserien!)

Som det heter på denne informasjonssiden om elektriske kabler og ledninger:

"Den induserte strømmen i en tett, sammenrullet strømkabel produsererer et magnetisk felt som kan varme opp kabelen og resultere i katastrofe."

Intet mindre.

Andre igjen mener at hvis bare kabelen isoleres godt nok, vil ikke ledningen utgjøre noen brannfare.

Enn så lenge er dette uansett bare et smart(?) konsept, og hvor vidt det blir realitet eller ikke kommer blant annet på hvor tykke vegger folk flest har. Du kan jo for eksempel forsøke å installere dette i en tynn, norsk hyttevegg.

Hva mener du? Er dette en smart løsning? Eller er den farlig?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer