Skjøteledning for plassgjerrige

I ene øyeblikket ser du den, i neste øyeblikk er den borte.

RETT UT: Dette bildet viser ikke alt, men det gjør heller ikke denne uttakbare strømledningen når den ikke er i bruk. Se bildespesialen midt i artikkelen for den hele og fulle sannheten.
RETT UT: Dette bildet viser ikke alt, men det gjør heller ikke denne uttakbare strømledningen når den ikke er i bruk. Se bildespesialen midt i artikkelen for den hele og fulle sannheten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens jeg skriver dette er batteriet i ferd med å dø på laptopen. Ettersom jeg sitter i sofaen og laderen ikke har lang nok ledning som kan nå fram til strømuttaket, må jeg A) enten flytte meg nærmere uttaket, B) finne fram skjøteledning, eller C) ta lunsj mens jeg håper at problemet løser seg av seg selv til jeg er tilbake.

Jeg går naturligvis for løsning C, men hva hvis en bare kunne dra en passe lang skjøteledning rett ut av veggen?

Les mer om hva du må vokte deg for å putte i grenuttaket nederst i denne artikkelen

Tok sin tid

Løsningen er så enkel og åpenbar at den faller inn under katergorien ting vi burde tenkt på i 1981, men designer Radhika Seth har i det minste tatt seg bryet med å gjøre designet skikkelig, helt på slutten av fjoråret.Forklaringen på designet er lett å lese ut av bildene: Skjøteledningen på halvannen meter er bygget inn i veggen, men er helt ute av syne når den ikke er i bruk. En vanlig stikkontakt i enden gjør at hullet i veggen ikke er synlig når skjøteledningen rulles tilbake på spolen.

En fjærmekanisme ala rullegardiner gjør at ledningen ruller tilbake igjen av seg selv etter at du har gitt den et lite rykk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.