Brannfeller

Skrekkbilder fra norske hjem

De verste bildene fra elkontrollørene.

DET VERSTE ELTILSYNET HAR SETT: Eltilsynet sjekker elsikkerheten i norske hjem, i 2018 var de inne i 157.000 boliger.
DET VERSTE ELTILSYNET HAR SETT: Eltilsynet sjekker elsikkerheten i norske hjem, i 2018 var de inne i 157.000 boliger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang hatt besøk av Det lokale eltilsynet (DLE)? De kan faktisk kreve å komme inn i huset ditt og sjekke hvordan det står til med elsikkerheten din.

I fjor besøkte eltilsynet cirka 157.000 norske hjem. Dinside har fått noen av de verste skrekkbildene fra tilsynsbesøkene, som du kan se i denne artikkelen.

- Man burde slutte å bli overrasket, men det er en del mennesker som ikke har helt begrensninger for hva man kan gjøre eller ikke gjøre. Jeg tror det går mye på at man ikke har en forståelse for det, sier Thor Egil Johansen, rådgiver i Energi Norge AS.

Det er nettselskapene som har ansvar for å føre tilsyn med elektriske anlegg der du bor, for eksempel Hafslund Nett eller Eidsiva Nett. Nettselskapene har egne kontrollører som drar på elinspeksjon hjem til folk. Tjenesten er inkludert i nettleien du betaler.

- Informasjonen vel så viktig

Målet med eltilsynet er trygg bruk av elektrisitet.

- Det er en ganske viktig jobb tilsynet gjør, når de foretar selve kontrollen hjemme hos deg. Men like viktig er den informasjonen de gir, sier Thor Egil Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer