Konsekvenser av tette avløpsrør

Skrekkeksempel

Kaster du noe annet enn det som faktisk skal i do, kan det føre til store konsekvenser.

TETTE AVLØP: Kaster du hår, q-tips og våtservietter i toalettet? Det bør du styre unna! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare tre ting som skal i do, og det er tiss, bæsj og dopapir. Kaster du noe annet i do kan det føre til både konsekvenser og kostnader.

- Konsekvensene av å kaste fremmedlegemer i do er tett avløp, forteller rørleggermester Gunnar Ludvigsen i Rørlegger Sentralen.

Hovedregelen er at alt som ikke løses opp i vann skal aldri i toalettet. Produkter som tamponger, våtservietter, bomullspinner og bomullpads skal ikke kastes i toalettet, men i søppelbøtta.

- Et økende problem har for eksempel vært våtservietter, forteller kommunikasjonsrådgiver Simen Strand Jørgensen i vann- og avløpsetaten i Oslo.

Dette kan skape store problemer ettersom store mengder med våtservietter stivner og blir harde. Dermed kan det bli vanskelig å fjerne.

Verste man kan kaste

- Noe av det verste man kan kaste i toalettet er fett, frityrolje, vaskefiller, våtservietter, tamponger, kondomer og større matrester, forklarer Ludvgisen.

Blant verstingene er matavfall som kastes i toalettet noe av det som kan skape store problemer.

- Fettet fra matavfall kan feste seg i vegger og dette kan føre til stopp i avløpsrørene, sier Jørgensen i vann- og avløpsetaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer