Skrelle poteter raskt

Skrelletrikset er suverent!

Skal du skrelle en haug med poteter til julemiddagen? Da bør du definitivt prøve dette trikset!

KJAPP POTETSKRELLING: Har du haugevis av poteter å skrelle, er dette trikset for deg! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kokte poteter kan vel sies å være det typiske tilbehøret til tradisjonell julemat som ribbe, pinnekjøtt, kalkun og fisk. Poteter kan fint spises med skallet på, ofte smaker det til og med bedre, og ikke minst inneholder skallet masse gode næringsstoffer for oss mennesker. Og faktisk bør noen poteter, som nypoteter og poteter med tynt skall spises med skallet på, ifølge Bramat.no.

Men det vanligste er kanskje å spise skrelte poteter, og det ser også ganske appetittlig ut med ferdigskrelte poteter på juletallerkenen. Men står du for julematen, og dermed har en haug med poteter å skrelle, sier det seg selv at det både blir tidkrevende og travelt på kjøkkenet.

Det er her det superkule skrelletipset kommer inn - det sparer deg for masse tid og arbeid!

Slik gjør du

  • Start med å skjære et tynt snitt i midten av potetene.
  • Fyll en gryte med nok vann til å dekke potetene.
  • Kok opp og legg potetene i gryten.
  • Etter cirka 15-25 minutter, alt etter hvilken type poteter det er, samt størrelse på potetene, tar du potetene ut av gryta og legger dem i kaldt vann.
  • Til slutt skal du dra eller vri forsiktig på skallet, og dermed vil det enkelt løsne av poteten.

Easy peasy!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer