Salg av bolig:

Skremmes av hullboring

Boligselgere stiller spørsmål ved fuktsjekk og tilstandsrapport - og mange har problemer med at det bores et hull på 7,3 centimeter i forbindelse med baderommet.

BORE HULL: Boligselgere er skeptiske til at takstperson skal bore et hull i veggen. Dette bildet er kun en illustrasjon og hullet vil bores fra et tilstøtende rom og ikke gjennom fliser eller tette sjikt. Foto: EMica Elvedji/Shutterstock/NTB
BORE HULL: Boligselgere er skeptiske til at takstperson skal bore et hull i veggen. Dette bildet er kun en illustrasjon og hullet vil bores fra et tilstøtende rom og ikke gjennom fliser eller tette sjikt. Foto: EMica Elvedji/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. januar trådte den nye boligloven med tilhørende forskrift i kraft.

Nå stilles det strengere krav til opplysningene fra boligselger, og kjøperne må på sin side sette seg inn i all informasjonen de får om boligen før de «slår til».

Kravene til dokumentasjon ved boligsalg følger av den nye forskriften til avhendingsloven. I denne forskriften står det at du kan forvente at takstperson undersøker i boligen som skal selges.

Blant annet kan takstperson bore et hull på 73 millimeter i vegg bak våtrom og i kjellere for fuktsjekk for at rapporten skal være gyldig, men en fersk undersøkelse viser at mange boligselgere er skeptiske til dette.

Hullet vil bores fra et tilstøtende rom, altså ikke fra baderomssiden, og ikke gjennom fliser eller tette sjikt. Hullet skal være til minst mulig sjenanse og tettes i etterkant igjen med et plastlokk.

Bore hull i veggen

– Tilbakemeldingen fra tre av fire av våre mange hundre bygningssakkyndige er at de fleste av boligselgerne ikke helt vet hva endringene i den nye boligloven innebærer. Medlemmene våre bruker derfor mye tid på å informere og forklare hvorfor det for eksempel er nødvendig å bore hull i veggen for å sjekke etter fukt eller hva de forskjellige tilstandsgradene i rapporten betyr, sier styreleder i Norsk takst, Sture J. Pettersen, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer