Skru til stoppekranene i dag

Stoppekranene bør jevnlig skrus opp og igjen, slik at de ikke ruster fast.

SKRU PÅ DEM: Stoppekranene bør skrus på med jevne mellomrom, slik at de ikke ruster fast.  Foto: ARKIVFOTO
SKRU PÅ DEM: Stoppekranene bør skrus på med jevne mellomrom, slik at de ikke ruster fast. Foto: ARKIVFOTO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare langhelgreisende som bør skru til stoppekranen i dag. De aller fleste av oss burde nemlig sette av et kvarter i ettermiddag til å skru av og på stoppekranene.

Hvorfor? Jo, fordi fire av fem aldri stenger vanntilførselen til boligen, og dermed risikerer at den gror fast til den dagen du virkelig trenger den.

Du trenger ikke gjøre dette hver dag, men vi anbefaler at du sørger for at den blir skrudd av og på i hvert fall en gang i kvartalet.

Du bør ikke bare skru den av for å hindre at den ruster fast. Husker du å skru av vannet med stoppekranen før du drar på ferie kan du forhindre større skader dersom det oppstår lekkasje.

Skru på alle stoppekranene

Det er også viktig at du husker på alle stoppekranene.

De aller fleste husstander har langt mer enn én stoppekran. I tillegg til hovedstoppekranen inne i boligen er det ofte en stoppekran i hagen.

I tillegg har de aller fleste boliger også flere mindre stoppekraner tilknyttet hvitevarer som bruker vann, som vaskemaskin, oppvaskmaskin, eller kjøleskap med vanndispenser eller isbitmaskin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer