Skummelt med boligkjøp

En ny rapport viser at mange ikke kjenner seg helt trygge når de kjøper bolig.

FORT OG GÆLI? Lite info og høyt tempo gjør kjøpsprosessen stressende. Foto: PER ERVLAND
FORT OG GÆLI? Lite info og høyt tempo gjør kjøpsprosessen stressende. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du skal gjøre det som antagelig så langt er ditt livs største investering - kjøpe deg en bolig. For det er jo vanligvis ditt livs største investering, inntil du skal kjøpe igjen, og da skal ha noe enda større og enda dyrere.

Og denne avgjørelsen skal du ta etter å ha brukt 15 minutter på å besiktige boligen, og lese gjennom prospektet som kanskje ikke svarer deg på alle spørsmålene du lurer på.

Er naboene snille og rolige? Er boligen lydtett nok til at tenåringens bassgitarspilling ikke sjenerer naboene? Hvem er det egentlig som har bygget badet i kjelleretasjen? Og er taket skikkelig isolert?

Visste du at vi bruker lenger tid på å velge kanalpakke til TV-en enn på å kjøpe bolig?

Og så er budrunden i gang, og du må bestemme deg for om du skal være med, om du skal by over siste bud, og regne ut hvor mye du faktisk kan gi for boligen.

Det er mange som synes det er skummelt å kjøpe ny bolig. Det er i hvert fall hva Forbrukerrådet konkluderte med etter at de i samarbeid med Forbrukerombudet og Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet ba boligkjøpere skrive dagbok fra boligkjøpsprosessen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer