Sky boligformidlerne som pesten!

De selger deg informasjon av tvilsom verdi og gir tomme garantier .

Publisert

For hårreisende summer får du informasjon om boliger til leie som du ikke er garantert å få leid. I motsetning til i markedet for salg av eiendom, er det i det grå markedet for formidling av leiligheter du som betaler for å få mulighet til å leie. Og i motsetning til markedet for formidling av boliger til salgs, er ikke formidling av leieboliger regulert ved lov. Det vil si at hvem som helst kan selge deg slik informasjon. (De som formidler eiendommer til salgs må være advokater eller registrerte eiendomsmeglere.)

I både Oslo, Bergen, Trondheim og sikkert flere andre byer dukker det hver høst og vår opp firmaer som vil selge deg informasjon om ledige boliger til leie. Og like snart som høst- og vårrushet er over, forsvinner mange av dem ut av sikte, forteller kontorsjef hos Forbrukerrådet i Oslo og Akershus, Tom Bolstad, til DinSide. Bolstad 4694 TARGET="_top">advarer mot å bruke slike firma når andre alternative veier til leiemarkedet er mye 4669 TARGET="_top"> billigere eller gratis.

Dyr telefon

Det finnes mange måter å tjene penger på. Noen firmaer må vi si på det nærmeste utnytter folks desperate jakt etter en utleiebolig i byene til å gjøre noen lettjente kroner. I Oslo finner du for eksempel et firma som bruker 820-nummer til å lese opp boligannonser. Du betaler per minutt over telefonregningen. Og det er ikke små beløp du må ut med. For 22 kroner per minutt får du lest opp en liste over hybler til leie i Oslo. Skal du leie bolig "slipper du unna" med 12 kroner per minutt. Prøv selv å lese opp ett par annonser høyt og se hvor langt du kommer på ett par minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer