«Steinleggere» på ferde igjen

- Skygg unna omreisende arbeidere

Er mer pågående og truende enn tidligere, advarer skatteetaten.

SKYGG UNNA: Flere steder på Østlandet har omreisende håndverkere banket på dører og tilbudt arbeidskraft. - Avvis tilbudene, råder skatteetat og politi. Dette bildet er fra omreisende steinleggere i 2013. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
SKYGG UNNA: Flere steder på Østlandet har omreisende håndverkere banket på dører og tilbudt arbeidskraft. - Avvis tilbudene, råder skatteetat og politi. Dette bildet er fra omreisende steinleggere i 2013. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Omreisende håndverkere har tidligere år vært en utfordring både for boligeiere og for politiet. Nå er de tilbake i norske nabolag for fullt.

Skatteetaten advarer, og ber folk skygge unna.

- Er pågående

- I de to foregående årene har vi hatt færre saker med omreisende håndverkere, såkalte travelers, fra blant annet Storbritannia og Irland. I år har vi derimot sett en økning i antall tilfeller.

Det forteller skattekrimsjef i Skatteetaten Jan-Egil Kristiansen.

De siste ukene er omreisende håndverkere observert en rekke steder på Østlandet, blant annet i Drammen og flere steder i Vestfold.

Arbeiderne reiser fra dør til dør og tilbyr sine tjenester på en pågående måte, og ber som regel om at oppdraget skal betales kontant.

Disse «travelers» har i norsk presse tidligere vært omtalt som steinleggere, men nå ser man at de også tilbyr seg å gjøre andre tjenester som taktekking, fasadevask, hagearbeid og maling av hus.

Kristiansen forteller at i år så oppleves disse omreisende arbeiderne som mer pågående enn tidligere.

- De prøver å få folk på kroken, og spesielt eldre mennesker. De oppfører seg i mange tilfeller truende og har uærlige hensikter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer