Boligalarm

Skyhøye gebyrer til boligalarmselskaper

Konkurransetilsynet mener Verisure og Sector Alarm driver ulovlig samarbeid om salg av boligalarmer og har ilagt selskapene gebyrer på flere hundre millioner.

MILLIONGEBYR: Verisure og Sector Alarm har fått varsler om milliongebyr fra Konkurransetilsynet. Foto: Verisure
MILLIONGEBYR: Verisure og Sector Alarm har fått varsler om milliongebyr fra Konkurransetilsynet. Foto: Verisure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 18. juni med kommentar fra Sector Alarm.

Konkurransetilsynets foreløpige vurdering er at Verisure AS og Sector Alarm AS, som er de største boligalarmaktørene i Norge, har samarbeidet om å ikke selge boligalarmer til hverandres kunder ved dørsalg i perioden mellom 2011 og 2017.

Verisure har fått varsel om gebyr på 784 millioner kroner og Sector Alarm må ut med 424, 8 millioner kroner. Ulikheten i gebyrstørrelsen skyldes at foretakene har ulik omsetning.

Konkurransetilsynet mener de to selskapene har delt kunder i det norske boligalarmmarkedet mellom seg.

– Denne saken har stor betydning for de to selskapenes boligalarmkunder i Norge, siden de kan ha betalt for mye for sin boligalarm. Markedsdeling er en svært alvorlig form for konkurransekriminalitet, og gebyrene som nå er varslet underbygger dette, sier konkurransedirektør Lars Sørgard.

– Skuffet

Verisure sier de er skuffet over vurderingen fra Konkurransetilsynet

– Vi opplever tøff konkurranse i markedet og det har vært situasjonen i hele perioden tilsynet har vurdert. Vi er uenig i Konkurransetilsynets foreløpige vurderinger, sier pressesjef Glenn Støldal i Verisure i Norge.

– Nå skal vi studere Konkurransetilsynets brev grundig før vi sender et detaljert svar tilbake, sier han.

– Overrasket

Sector Alarm er svært overrasket over Konkurransetilsynets foreløpige vurderinger og den varslede størrelsen på gebyret som tilsynet overveier å ilegge selskapet.

– Vi har hatt god dialog med Konkurransetilsynet i denne prosessen, men det er først nå vi får tilgang til detaljene i saken og tilsynets vurderinger. Vi vil nå gå grundig gjennom varselet og deretter inngi vårt tilsvar slik at alle fakta i saken kommer fram, sier advokat Håkon Cosma Størdal i advokatfirmaet Wiersholm, som representerer Sector Alarm.

Konkurransetilsynet understreker at det ikke er truffet endelig vedtak i saken.

– Partene vil nå få mulighet til å komme med sine merknader til varselet, før det eventuelt treffes et vedtak i saken, sier Amundsen.

Fristen er satt til 2. september i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer