Slå ut sengen

Sovesofaen er blitt trendy og eksklusiv.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere hørte sovesofaen til ungdomshybelen eller gjesterommet. Nå får den plass i de fineste stuer.

Mindre og dyrere leiligheter

Stigende kvadrat-meterpriser på byleiligheter verden over har fått familier til å flytte sammen på mindre plass.

Møbelprodusentene har derfor begynt å satse på eksklusive sovemøbler til stuen.

Innredningshjelp til små boliger

Røykfrie stuer

Smarte og rimelige varianter av sovesofaer og gjestesenger får du på Ikea. Her er Odda ekstraseng med oppbevaring til 1.650 kroner. Foto: Produsenten
Smarte og rimelige varianter av sovesofaer og gjestesenger får du på Ikea. Her er Odda ekstraseng med oppbevaring til 1.650 kroner. Foto: Produsenten Vis mer


Det at folk flest har sluttet å røyke i stuen, har bidratt til at luften her er like frisk og ren som på vanlige soverom.

Derfor er det ingen grunn til å fortvile selv om gjesterommet er omgjort til kontor eller tenåringen jager mor og far fra det største soverommet: Et hurtig rykk i sofaen - og dobbeltsengen står parat.

Eksklusivt og dyrt

Danske Jyllandsposten har på sine nettsider lagt ut en liste med nettopp eksklusive og dyre sovesofaer.

Men med tanke på at man får både seng og sofa for pengene, er kanskje ikke prisen så drøy likevel? Her er to eksempler:

Milano Beddings nyeste sovesofa, Benny, er en deluxe-modell, som vil pynte opp i enhver stue. Den slås enkelt ut til en dobbeltseng i 145 eller 160 centimeters bredde, med en 12 centimeter tykk springmadrass. Prisen er rundt 30.000 danske kroner.

Italienske Bonaldo har også et stort utvalg av sovesofaer, og en av de mest populære heter Boston. "Med mindre man vet det, vil man aldri tenke på at sofaen raskt kan forvandles til en dobbelseng på 160 x 200 centimeter", reklameres det. Boston er tilgjengelig med mange forskjellige avtagbare trekk og koster 21.565 danske kroner.

Liten leilighet? Null problem!

Billigere

Ikea er en av produsentene som tilbyr rimeligere sovesofaer. Disse er likevel også beregnet på dagligstuen. "Vi vet at lite plass krever store ideer", uttaler Ikea i den forbindelse.

For kun 995 kroner kan man få en sovesofa hos Ikea. Exarby heter denne tre-seters modellen.

Ikeas Ektorp-serie er også populær. Her får man for eksempel en toseters sovesofa til 5.450 kroner og en hel hjørnesovesofa til 9.700 kroner.

Kilder: Jyllandsposten, Ikea.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer