Slapp å betale seg ut av leiekontrakt

Megler innrømmer saksbehandlingsfeil.

Det lønner seg å ha papirene i orden. Foto: Per Ervland
Det lønner seg å ha papirene i orden. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husker du vi skrev om det unge paret Silje Ulveseth og Thoralv Tjomsland som ville løses fra en husleiekontrakt med tidsbregrensning før den avtalte perioden var omme?

I utgangspunktet krevde utleiemegleren fra M2 eiendomsmegling full leie ut leieperioden, før de la frem et tilbud om å betale 14.000 kroner for å komme seg ut av kontrakten.

Advokatfullmektig i Leieboerforeningen, Tanja Charlotte Øistad, hjalp dem imidlertid med å finne hjemmel i loven som skulle hjelpe dem ut av leiekontrakten, uten at det skulle koste dem en eneste krone: Det eneste som kreves er å finne en akseptabel leietaker som kan ta over kontrakten.

Les mer: Slik kommer du deg ut av husleiekontrakten på lovlig vis

Toralv og Silje la ut en annonse på finn.no og fant en ny leietaker som var villig til å overta leiekontrakten for den resterende perioden. Han ble godkjent av utleier, og de avtalte at han skulle flytte inn 1. april.

Toralv og Silje fikk tilslag på en av leilighetene de hadde sett på, og er snart de lykkelige eiere av en toroms på Grünerløkka.

Men historien stoppet ikke der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer