Pris for håndverker

Slapp ekstraregning fra elektrikeren på 12.500 kroner

Beløpet var ikke med i den skriftlige avtalen mellom kunde og elektriker.

PRISOVERSLAG: Skal du hyre inn håndverker, er anbefalingen en skriftlig avtale med et tydelig pristilbud. Foto: Kirsti Østvang
PRISOVERSLAG: Skal du hyre inn håndverker, er anbefalingen en skriftlig avtale med et tydelig pristilbud. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du ha utført arbeid i hjemmet av en håndverker, er det viktig å avtale pris skriftlig for å unngå tvil om hva arbeidet til slutt ender opp med å koste.

Noen ganger kommer nettopp mangelen på en skriftlig avtale forbrukeren til gode, viser et vedtak fra Forbrukerklageutvalget:

To jobber ble gjort av elektrikeren, og SMS-en mellom han og kunden sa at totalprisen var 41.250 kroner.

Dermed hjalp det ikke at håndverkeren mente han og kunden hadde avtalt muntlig at den ene jobben skulle koste 12.500 kroner i tillegg.

Husk skriftlig avtale

Thomas Iversen, som er jurist i Forbrukerrådet, sier til Dinside at de i fjor fikk inn over 3.600 spørsmål og meklingssaker om snekkere, rørleggere, elektrikere og blikkenslagere.

- Husk å avtale oppdraget skriftlig – da har du noe å gå ut i fra hvis dere blir uenige. For mindre oppdrag trenger du ikke bruke kontrakt, da er skriftlig korrespondanse på e-post eller melding tilstrekkelig. For større jobber er det ofte nødvendig med en grundigere kontrakt, sier Iversen.

I eksempelet fra Finansklagenemnda mener elektrikeren at det er inngått to avtaler og to separate priser - der den ene på 12.500 kroner for flytting av et sikringsskap ble avtalt muntlig, før det senere ble sendt et pristilbud på øvrige arbeider på SMS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer