Holde salaten frisk

Slapp salat? Prøv isbad!

Blir salaten brun og slapp rett etter at du har kjøpt den? Med fire smarte tips holder du salaten frisk i mange dager!

SUPRE TIPS: Salat er som kjent en glimrende ingrediens for et sunt kosthold. Men ofte blir salaten slapp og brun etter kort tid. Dette kan du likevel unngå med noen enkle triks. Video: Linn Merete Rognø. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Frisk og sprø salat er som kjent en glimrende ingrediens for et sunt kosthold.

Men hvordan oppbevare salaten riktig slik at den ikke råtner etter kort tid? Og dersom salaten er blitt brun, kan den reddes?

Her får du tipsene!

Unngå fuktighet og frost

Det er særlig to faktorer som får salat til å råtne raskere: fuktighet og kulde.

- For å holde salaten frisk og fersk så lenge som mulig, må du starte med rive av roten, skylle og deretter tørke den godt, forteller Anette Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat

Er salaten dårlig innpakket, visner den også raskere.

- Pakk salaten i en tett boks eller plastpose. Legg gjerne med et kjøkkenpapir som fanger opp fuktigheten i boksen eller posen, råder Hansen.

Salaten må ikke lagres for kaldt, særlig crispisalat tåler frost dårlig.

- Er det hjertesalat, kan du også sette salaten med roten ned i et glass med vann og ha den stående slik på kjøkkenet, tipser hun videre.

Ikke bruk kniv!

Før du deler salaten i biter og legger den i boks eller beholder, skal du få et annet tips som du kanskje ikke var klar over:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer