Frisk og sprø salat er som kjent en glimrende ingrediens for et sunt kosthold.
Men hvordan oppbevare salaten riktig slik at den ikke råtner etter kort tid? Og dersom salaten er blitt brun, kan den reddes?
Her får du tipsene!
Unngå fuktighet og frost
Det er særlig to faktorer som får salat til å råtne raskere: fuktighet og kulde.
- For å holde salaten frisk og fersk så lenge som mulig, må du starte med rive av roten, skylle og deretter tørke den godt, forteller Anette Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat
Er salaten dårlig innpakket, visner den også raskere.
- Pakk salaten i en tett boks eller plastpose. Legg gjerne med et kjøkkenpapir som fanger opp fuktigheten i boksen eller posen, råder Hansen.
Salaten må ikke lagres for kaldt, særlig crispisalat tåler frost dårlig.
- Er det hjertesalat, kan du også sette salaten med roten ned i et glass med vann og ha den stående slik på kjøkkenet, tipser hun videre.
Ikke bruk kniv!
Før du deler salaten i biter og legger den i boks eller beholder, skal du få et annet tips som du kanskje ikke var klar over:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger