Slår alarm: - Bytt den ut

Brannvesenet anbefaler at du sjekker om du har denne type stålpipe.

FARLIG: Denne pipa gikk ut av produksjon for mange år siden, men finnes fremdeles i mange norske hjem. Foto: Nedre Romerike Brann- og redningsvesen IKS
FARLIG: Denne pipa gikk ut av produksjon for mange år siden, men finnes fremdeles i mange norske hjem. Foto: Nedre Romerike Brann- og redningsvesen IKS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brannvesenet på Nedre Romerike (NRBR) rykker ut med nok en advarsel mot en type stålpipe produsert av selskapet Selkirk. I 2016 kom de første advarslene mot å bruke pipa.

Ved to anledninger har bruk av denne stålpipa ført til branner på Nedre Romerike. Senest i februar 2021.

- Brannene skjedde i vårt distrikt, men vi antar at det har vært flere andre små og store hendelser med samme type pipe andre steder. Derfor har NRBR ved flere anledninger gått ut og advart mot disse stålpipene som ble produsert av Selkirk manufacturing, skriver Nedre Romerike brann- og redningsvesen på Facebook.

- Faren med disse pipene er at isolasjonen kan krympe og det blir partier uten isolasjon. Da er det ikke lenger nødvendig brannmotstand mot brennbart materiale Vi anbefaler derfor at slike piper byttes ut.

Brannvesenet anbefaler at du tar kontakt hvis du har denne type stålpipe hjemme eller på hytta.

- Dersom du er usikker om du har den type pipe, bør du ta kontakt med ditt lokale brannvesen som kan undersøke det i arkivet eller byggesak i kommunen du bor i, sier fagansvarlig for oppfølging av tilsyn og feiing, Roar Holenbakken, i NRBR til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer