Huseiernes landsforbund

Slår alarm: - Drastisk økning

- Det er blitt veldig dyrt.

ØKTE PRISER: Huseiernes oversikt viser at bokostnadene øker med 23 prosent på landsbasis. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ØKTE PRISER: Huseiernes oversikt viser at bokostnadene øker med 23 prosent på landsbasis. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Huseiernes landsforbunds Bokostnadsindeks viser at bokostnadene øker med 23 prosent i år.

Forbrukerorganisasjonen trekker fram at økonomien til norske husholdninger er under sterkt press som følge av økte kommunale avgifter, generell prisoppgang og kraftig renteøkning.

- Det er blitt veldig dyrt å eie egen bolig. Kostnadene er skyhøye. Det er grenser for hva husholdningene kan klare. Vi frykter de høye bokostnadene vil true den norske boligmodellen, forteller Morten generalsekretær Andreas Meyer på forbrukerorganisasjonens nettside.

Her kan du sjekke hva det koster det å bo i din kommune.

GENERALSEKRETÆR: Morten Andreas Meyer. Foto: Huseiernes landsforbund
GENERALSEKRETÆR: Morten Andreas Meyer. Foto: Huseiernes landsforbund Vis mer

De økte kostnadene gjør at bokostnadene ligger på 179 126 kroner på landsbasis i 2023, viser tall fra Huseierne. Det er også forventet at kostnadene vil stige i 2024.

- Den norske boligmodellen hvor folk flest får mulighet til å eie sitt eget hjem bidrar til mindre forskjeller og bedre formuesfordeling. Den er i fare om den drastiske økningen i kostnadene for å eie og ta vare på egen bolig fortsetter, sier Meyer.

Nå håper han at lokalpolitikerne tar hensyn til vanlige boligeiere sin situasjon.

- Vi forventer at de tar hensyn til husholdningene når de legger sine budsjetter, og ikke øker avgiftsbyrden mer enn det som er absolutt nødvendig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer