Frostskade

Slår alarm: - Har doblet seg

- Man risikerer å måtte ta hele regningen selv,

PASS PÅ: Vannet i rørene kan fryse til is hvis man har for lav temperatur. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
PASS PÅ: Vannet i rørene kan fryse til is hvis man har for lav temperatur. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Antall frostskader på hytter og fritidsboliger har nesten doblet seg, viser tall fra Fremtind forsikring.

- Vi tror at vinterens rekordhøye strømpriser førte til at flere hytteeiere skrudde ned varmen mer enn de burde. I tillegg var det mer kulde og snø i år enn i fjor. Frostskadene har nesten doblet seg på hytter og fritidsboliger i denne perioden, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, i en pressemelding.

Fremtind informerer om at hvis man ikke har tilstrekkelig med varme på våtrom og andre rom med rør, er det fare for frost- og vannskader.

- Du risikerer å måtte ta deler eller hele regningen selv, forteller Hofstad-Nielsen.

VINTERSIKRE BOLIGEN DIN: Det er flere ting man må huske på for å vintersikre boligen sin. Blant annet en smørbrødliste du bør huske nå når du fjerner vannslangen fra utekrana. Video: Celina Stamper Vis mer

Skadeforebyggeren frykter nå at skadetallet på hytter vil fortsette å øke.

- Funn fra vår ferske undersøkelse viser at det også i kommende vinter er hytteeiere som vurderer å skru ned eller slå av varmen på hytta for å spare strøm. 12 prosent, tilsvarende 500 000 nordmenn, oppgir dette.

Hofstad-Nielsen oppfordrer hytteeierne til å stenge hovedstoppekrana og tømme alle rør for vann før man forlater hytta. Hun minner også om at det kan være vannrester i rørledninger, vannmåler, sluk og toalett, og at man derfor alltid bør ha oppvarming i ei hytte med vanninstallasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer