Frokost og vekttap:

Slår tilbake mot frokost-myte

Fersk forskning viser at et stort frokostmåltid vil hjelpe deg ned i vekt.

STOR PORSJON: Forskere mener en stor posjon frokost skal svekke appetitten resten av dagen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
STOR PORSJON: Forskere mener en stor posjon frokost skal svekke appetitten resten av dagen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forskere bak en fersk studie hevder at en stor frokost skal hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Studien ble publisert 9. september i det fagfellevurderte vitenskapelige tidsskriftet Cell Metabolism.

Eksperter fra University of Aberdeen mener en stor frokost er nøkkelen til å kontrollere appetitten, da det skal påvirke hvor mye du legger på tallerkenen ved lunsj- og middagstider.

Ifølge studien viser funnene at man forbrenner samme mengde kalorier uansett når på dagen man spiser det største måltidet.

Likevel fant forskerne ut at appetitten til deltakerne som spiste en stor frokost gjorde det enklere nå holde seg til mindre mengder utover dagen.

- Føler seg mindre sulten

Tine Sundfør, Klinisk ernæringsfysiolog med doktorgrad i ernæring, er godt kjent med den nevnte studien.

Hun sier til Dagbladet at det er bra frokost-temaet blir belyst, og påpeker at ingen studier hittil har vist at det er mer gunstig å faste til klokka tolv på dagen, enn å redusere kaloriinntaket ved å spise litt mindre seinere på dagen for å gå ned i vekt.

- Det er en veldig liten studie, men styrken er at det er en intervensjonsstudie. De tester ut to forskjellige ting, og sammenlikner deretter. Studien underbygger det vi har sett i andre studier: det å spise en balansert og mettende frokost kan gjøre at man føler seg mindre sulten seinere på dagen, slik kan det oppleves lettere å spise mindre, sier Sundfør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer