Vaske hvite joggesko

Slik blir de hvite igjen

Er de hvite joggeskoene blitt gule etter vask? Her er årsaken.

SKITNE JOGGESKO: Vi har vasket disse skoene to ganger før, men de har gulnet noe i stoffet. I artikkelen under får du vite hvorfor de gule flekkene kommer, selv etter vask. Foto: Linn Merete Rognø.
SKITNE JOGGESKO: Vi har vasket disse skoene to ganger før, men de har gulnet noe i stoffet. I artikkelen under får du vite hvorfor de gule flekkene kommer, selv etter vask. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følelsen av å spasere rundt i freshe, kritthvite joggesko er ganske så digg. Da er det ekstra synd at de ofte blir møkkete bare du tar en snartur utenfor bar asfalt.

Den gode nyheten er at det ikke er så vanskelig å få dem rene igjen - og enda bedre - det er faktisk mulig å holde dem hvite over lang tid.

Forebygge misfarging

Når du først har skaffet deg hvite joggesko, er det forebygging du bør fokusere på, nærmere bestemt hvordan holde skoene hvite så lenge som mulig.

Det er én ting du da bør starte med:

- Jeg anbefaler på det sterkeste å impregnere skoene når de er nye. Da bevarer du de hvite lenger, skitten fester seg ikke så fort, sier Trine Nilsen ved skokjeden Shoe Day.

Og med et hvitt par med sko, bør du samtidig ha stående noen verktøy som du kan bruke til å friske opp igjen hvitfargen jevnlig, mener hun.

- Det selges mange produkter som man kan bruke for å enkelt holde skoene hvite, som en rengjøringsblokk til rengjøring av semsket skinn-, nubuk- og tekstilsko. Det vil skånsomt og effektivt fjerne smuss og flekker. Så har du spray og skum som er egnet til vask av alle materialer. Da behøver man i tillegg en ren svamp som man gnir forsiktig over skoen med når man rengjør dem, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer