Spare strøm under klesvask

Slik blir den billigere

Med enkle grep sparer du både lommebok og miljø.

DYRT Å VASKE KLÆR: Særlig for barnefamilier blir det dyrt å vaske flere maskiner med klær hver uke, men det finnes metoder du kan benytte for å gjøre det litt billigere. Tipsene får du her! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Hverdagen er i gang for fullt etter ferien - og bånn gass i barnehage, på skole og treningsaktiviteter betyr også mer klesvask.

Men det blir fort dyrt å vaske mange maskiner med klær hver uke, særlig når strømprisene er rekordhøye. Men med noen smarte metoder, kan du gjøre klesvasken litt billigere.

Ekspertene tipser deg!

Ikke vask for ofte

En bærekraftig måte å vaske klær i maskinen på, betyr også at den er snillere med miljøet.

Og her er det mye du kan gjøre, mener Kirsi Laitala, seniorforsker ved SIFO, OsloMet. Første bud er å ikke vaske klærne unødvendig ofte, mener hun.

- Du kan redusere vaskehyppighet ved å lufte plaggene i stedet for å vaske dem, tipser Laitala.

Er det bare én del på plagget som har fått en flekk på seg, som under ermet eller nederst på buksebeinet, kan du fjerne selve flekken for hånd med en fuktig klut og litt vaskemiddel på, råder hun videre.

Malin Skaar, forbrukerekspert hos Orkla, er enig:

- Veldig ofte vasker vi plagg i maskinen som egentlig ikke trenger en «hel» vask i maskinen, men som vi enkelt kunne ha tørket av flekker på, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer