Kasting av julepapir

Slik blir du kvitt alt dette - på lovlig vis

I Oslo kan du kaste julepapiret i papirbeholderen, men det er unntaket. Slik finner du ut hva som er regelen i din kommune.

HAUG PÅ JULAFTEN: Julepapiret kan alltid kastes sammen med restavfallet. I Oslo kan du også legge det i papirbeholderen. (Foto: Jon Eeg/Scanpix NTB)
HAUG PÅ JULAFTEN: Julepapiret kan alltid kastes sammen med restavfallet. I Oslo kan du også legge det i papirbeholderen. (Foto: Jon Eeg/Scanpix NTB) Vis mer
Publisert

Etter julaftens gaveutdeling hoper det seg gjerne opp innpakningspapir som skal vekk.

Spørsmålet er: Skal dette papiret i restavfallet, eller kan man kaste det sammen med annet papir? Å brenne det opp i peisen er jo absolutt ikke å anbefale.

Bare Oslo som gjør det

Bor du i Oslo, kan du trygt legge det i papirbeholderen utenfor huset ditt. I alle andre kommuner skal julepapiret (dersom det ikke er vanlig gråpapir) kastes sammen med restavfallet.

- Så vidt meg bekjent er det kun Oslo som samler inn julepapiret sammen med papirproduktene, sier Elisabeth Marie Vollan, fagansvarlig for kommunikasjon i renovasjonsetaten i Oslo kommune, til Dinside.

Man skulle kanskje tro at hovedstaden har et spesielt avansert teknisk system som andre kommuner ikke har tatt seg råd til. Men slik er det ikke, ifølge Vollan.

- Det er et helt vanlig gjenvinningsanlegg med optiske lesere som skiller de ulike papirtypene fra hverandre. Det er ingen unik teknologiløsning i så måte.

Begge deler går bra

Det er likevel ikke noe problem om du for eksempel kommer fra Bergen som gjest til et juleselskap i Oslo og din vane tro legger julepapiret sammen i kurven for restavfall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer