Slik blir du kvitt fartsstripene på rustfritt stål

Lei av å gnikke og gnu? Løsningen finner du i barskapet.

Sliter du med å få det rustrfrie stålet til å skinne? Løsningen finner du ikke i kjøkken- men i barskapet. Litt sprit gjør faktisk susen.  Foto: Per Ervland
Sliter du med å få det rustrfrie stålet til å skinne? Løsningen finner du ikke i kjøkken- men i barskapet. Litt sprit gjør faktisk susen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rustfritt stål er populært på kjøkkenet. Det brukes gjerne i kjøkkenvasker, og mange velger hvitevarer og hjemmeelektronikk med de blanke overflatene.

En overflate i børstet, rustfri stål, ser lekker ut, og hvitevarer med denne utførelsen koster gjerne mer enn tilsvarende modeller i andre materialer. Likevel er det (unnskyld språket) et sant helvete å holde rent.

Vår kollega har prøvd babyolje, symaskinolje, Ajax, WD-40, og olivenolje på sin kjøkkenvask. Se hva som virket best.

Fra tungvint til lett

Hjemme hos oss står det en lite populær komfyr med front i rustfri stål. Den fulgte med boligen, og mens vi venter på å få byttet den ut, er den en evig kilde til irritasjon. Ulike varianter av rengjøringssåpe, spray - og til og med vaskevåtservietter, som fungerer for de aller fleste overflater.

Men når vi vasker over komfyren ser den verre ut når vi er ferdig enn før vi har begynt. Dette til tross for nitid gnikking og polering med tørre håndklær i etterkant. Uansett hvor rent vi vet at det er, ser det ikke pent ut. Til nå.

Vi ble nemlig tipset om å bruke husholdningssprit, for å få bukt med fartsstripene. Siden vi ikke hadde dette i hus, tok vi en titt i barskapet, og prøvde en klunk vodka på litt tørkerull. Her kan du se hvordan det gikk:

FØR OG ETTER: Fra det ene til det andre, med hjelp av en liten klung vodka. (Ser du et skille på bildet til høyre stemmer det. Vi tok bare kjapt over hjørnet av ovnen.) Foto: Per Ervland
FØR OG ETTER: Fra det ene til det andre, med hjelp av en liten klung vodka. (Ser du et skille på bildet til høyre stemmer det. Vi tok bare kjapt over hjørnet av ovnen.) Foto: Per Ervland Vis mer


Så lett at det føles som juks. Men det virker altså langt bedre en nitid gnikking og gnukking. Det er altså ikke spray eller vaskeservietter du skal ty til neste gang du får spontanbesøk, men barskapet. For utvortes bruk, denne gangen.

Flere smarte kjerringråd fra DinSide finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer