Slik blir du kvitt fartsstripene på rustfritt stål

Lei av å gnikke og gnu? Løsningen finner du i barskapet.

Sliter du med å få det rustrfrie stålet til å skinne? Løsningen finner du ikke i kjøkken- men i barskapet. Litt sprit gjør faktisk susen.  Foto: Per Ervland
Sliter du med å få det rustrfrie stålet til å skinne? Løsningen finner du ikke i kjøkken- men i barskapet. Litt sprit gjør faktisk susen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rustfritt stål er populært på kjøkkenet. Det brukes gjerne i kjøkkenvasker, og mange velger hvitevarer og hjemmeelektronikk med de blanke overflatene.

En overflate i børstet, rustfri stål, ser lekker ut, og hvitevarer med denne utførelsen koster gjerne mer enn tilsvarende modeller i andre materialer. Likevel er det (unnskyld språket) et sant helvete å holde rent.

Vår kollega har prøvd babyolje, symaskinolje, Ajax, WD-40, og olivenolje på sin kjøkkenvask. Se hva som virket best.

Fra tungvint til lett

Hjemme hos oss står det en lite populær komfyr med front i rustfri stål. Den fulgte med boligen, og mens vi venter på å få byttet den ut, er den en evig kilde til irritasjon. Ulike varianter av rengjøringssåpe, spray - og til og med vaskevåtservietter, som fungerer for de aller fleste overflater.

Men når vi vasker over komfyren ser den verre ut når vi er ferdig enn før vi har begynt. Dette til tross for nitid gnikking og polering med tørre håndklær i etterkant. Uansett hvor rent vi vet at det er, ser det ikke pent ut. Til nå.

Vi ble nemlig tipset om å bruke husholdningssprit, for å få bukt med fartsstripene. Siden vi ikke hadde dette i hus, tok vi en titt i barskapet, og prøvde en klunk vodka på litt tørkerull. Her kan du se hvordan det gikk:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer