Slik blir du kvitt fiskestank

Sliter du med at lakslukten henger i på kjøkkenet,? her er 5 smarte triks.

- Jo hardere en steker, jo mer fremtredende blir lukten, sier eksperten.
- Jo hardere en steker, jo mer fremtredende blir lukten, sier eksperten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har stått på kjøkkenet og kokkelert i en snau time, og skal straks servere en nydelig lakserett. Det er bare et lite problem, og det er at hele huset oser av laks. Og lukten forsvinner ikke akkurat med det aller første, den kan henge igjen i luften til dagen etter.

Kan man unngå dette, er spørsmålet en leser stiller eksperten på Matportalen.no.

Test her: Hva kan du egentlig om mat?

Stek ved lavere temperatur

Laksens særegne smak og lukt fremkommer selvfølgelig når vi spiser den, men også når den stekes.

Årsaken til dette er uviss, men ekspertene antar at det dreier seg om flere molekyltyper som settes i sving. Her er 5 gode råd for å dempe fiskestanken etter middagslagingen.

1. Stek ved lavere temperatur

- Jo hardere du steker, jo mer fremtredende blir lukten. Litt lavere steketemperatur kan absolutt være å foretrekke. Erfaringsmessig har vi altfor høy temperatur i stekepannen, sier Gjermund Vogt ved Matforsk AS på nettsidene til Matportalen.

2. Bruk kjøkkenviften

Det er en stor fordel å ha kjøkkenviften på for fullt, også en stund etter stekingen. Da suger mer av lukten i rommet opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer