Du har stått på kjøkkenet og kokkelert i en snau time, og skal straks servere en nydelig lakserett. Det er bare et lite problem, og det er at hele huset oser av laks. Og lukten forsvinner ikke akkurat med det aller første, den kan henge igjen i luften til dagen etter.
Kan man unngå dette, er spørsmålet en leser stiller eksperten på Matportalen.no.
Test her: Hva kan du egentlig om mat?
Stek ved lavere temperatur
Laksens særegne smak og lukt fremkommer selvfølgelig når vi spiser den, men også når den stekes.
Årsaken til dette er uviss, men ekspertene antar at det dreier seg om flere molekyltyper som settes i sving. Her er 5 gode råd for å dempe fiskestanken etter middagslagingen.
1. Stek ved lavere temperatur
- Jo hardere du steker, jo mer fremtredende blir lukten. Litt lavere steketemperatur kan absolutt være å foretrekke. Erfaringsmessig har vi altfor høy temperatur i stekepannen, sier Gjermund Vogt ved Matforsk AS på nettsidene til Matportalen.
2. Bruk kjøkkenviften
Det er en stor fordel å ha kjøkkenviften på for fullt, også en stund etter stekingen. Da suger mer av lukten i rommet opp.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger