Fjerne flekker fra bord og gulv

Slik blir du kvitt juleflekkene

Ribbefett, stearin, rødvin eller hvite ringer på bordet? Slik blir du kvitt det.

FLEKKFJERNING: Rødvin på lakkert tregulv er ikke noe problem. Men hva om du har et lyst teppe? Her er redningen! Foto: Ifi.no
FLEKKFJERNING: Rødvin på lakkert tregulv er ikke noe problem. Men hva om du har et lyst teppe? Her er redningen! Foto: Ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi hadde en blå juleduk i familien. Den ble lagt på første juledag, og der lå den til alle julens selskapeligheter var over.

Da jeg var barn, var duken magisk: Den ble nemlig finere og finere. For på hver eneste flekk ble det lagt en tinnstjerne. På slutten av julen var duken smekkfull av stjerner, og neste år var duken like fin og blå igjen.

For det er mulig å bli kvitt flekkene, selv om du ikke får tatt dem med én gang (dette er imidlertid det aller beste rådet vi kan gi).

Og, det er heller ikke alle flekker som kan skjules av en stjerne. Stearin på dressen, bulker i teppet, ringer på bordet ... Her har vi samlet våre beste flekkfjerningstips, slik at du slipper å leve med dine juleflekker helt til påske.

Ribbesprut i ovnen

En rekke moderne stekeovner er selvrensende. Er du ikke så heldig, har du en jobb når ribbespruten skal vaskes ut av stekeovnen.

Vi har tidligere testet spesialvaskemidler for stekeovnen, Jif Ovnsrens mot MrMuscle, men selv om begge fikk med seg det verste, var det ingen som fikk med seg alt.

Vi anbefaler i stedet følgende råd (etter å ha tatt bort det verste med et av de ovennevnte eller lignende produkt):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer