Tilpass Spotify-spillelisten din med noen enkle grep

Slik blir du kvitt russelåter og annet rask fra Spotifys «Discover Weekly»

Ved bruk av Discover Weekly opplever flere at det lurer seg inn noen skikkelige bommerter gjennom Spotifys algoritmer. Vi har sett på hvordan du kan påvirke dem. 

FESTBREMSER: Det som begynte så bra, utviklet seg til å bli et mareritt. Plutselig fylles Discover Weekly-listen med Truse Tarzan, Freddy Kalas, Stekefant og Dag Otto Lauritzen(!) Foto: Gaute Beckett Holmslet
FESTBREMSER: Det som begynte så bra, utviklet seg til å bli et mareritt. Plutselig fylles Discover Weekly-listen med Truse Tarzan, Freddy Kalas, Stekefant og Dag Otto Lauritzen(!) Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert

«Etter hvert som musikksmaken din utvikler seg, så vil det samme skje med Discover Weekly. Faktisk vil den bare bli bedre, jo mer du bruker den», sa Spotify i pressemeldingen da Discover Weekly ble lansert i 2015.

Og alt var vel og bra, inntil nylig.

«Cryptic Mind 2017», «Vigilance 2017» og «Rodeo 2017» er blant låtene som har dukket opp i undertegnedes spilleliste. Skal man tro Jodels Oslo-brukere er jeg ikke alene.

Andre brukere påvirker

Spotify er ikke veldig lette å få kontakt med, men den samme pressemeldingen fra lanseringen gir oss en liten pekepinn på hva som kan være problemet:

«(...) Dette betyr at hver sang i Discover Weekly baseres på både din egen lyttehistorikk og hva andre brukere legger i spillelister og lytter til sammen med sangene du elsker – noe som gjør spillelisten helt unik og full av nye oppdagelser», skriver Spotify.

Altså: Fordi William (18) liker en av de samme sangene Chris (også 18) liker, for eksempel Skrillex' «Scary Monsters And Nice Sprites», og legger den i spillelista «The Penetrators partyliste», sammen med låta «Yakuza 2016», tror Spotifys algoritmer at William og Chris har noenlunde samme musikksmak, og at denne russelåten derfor kan være noe for sistnevnte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer