Tips:

Slik blir du kvitt vond lukt fra sluket

Det finnes gode, enkle løsninger på problemet.

HELL MATOLJE I SLUKET: Dette er bare ett av tipsene du kan ta i bruk for å fjerne stanken fra sluket. Foto: Linn M. Rognø
HELL MATOLJE I SLUKET: Dette er bare ett av tipsene du kan ta i bruk for å fjerne stanken fra sluket. Foto: Linn M. Rognø Vis mer
Publisert

Hva i alle dager har skjedd når det plutselig kommer en sterk kloakk-eim fra sluket i dusjen som gjør at hele rommet stinker?

Når du regelmessig vasker badet og holder det rent og pent, er det ikke så lett å forstå hvorfor problemet har oppstått.

Årsaken er imidlertid ganske åpenbar, ifølge rørleggerne.

Dusjen tørker ut

Problemet gjelder stort sett dusjen som er plassert på gjestebadet, men ikke bli overrasket dersom dere har vært på ferie og kommer hjem til et stinkende dusjsluk på badet dere bruker daglig.

– Vond lukt fra sluk kan skyldes at dusjen ikke brukes ofte nok. Da vil vannlåsen tørke ut og lukt kan treffe inn fra avløpsrøret som sluket leder vann til, ifølge Jørgen Nordahl, rørleggermester hos Pipeliner.

Skal en vannlås tørke ut, skal sluket stå ubrukt i lengre tid. Dette skjer også typisk på hytter som ikke brukes så ofte.

– Det kan skje etter ferier når bad har stått ubrukt i lengre tid. Skulle det lukte selv om badet er i bruk daglig, så kan det være et tegn på at noe ikke er som det skal være, fortalte Nordahl da Dinside var i kontakt med ham om temaet for en tid tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer