Slik blir grillbiffen perfekt, hver gang

Kjøkkensjef på Grilleriet, Jan Dahdjis, beste triks.

- Med et steketermometer har du perfekt kontroll på kjøttet - eller fisken, sier kjøkkensjef på Grilleriet, Jan Dahdji til DinSide.  Foto: PER ERVLAND
- Med et steketermometer har du perfekt kontroll på kjøttet - eller fisken, sier kjøkkensjef på Grilleriet, Jan Dahdji til DinSide. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grillesongen står for døren. Mange har funnet frem, vasket og kontrollert grillen, og venter bare på en ny godværsbølge så vi orker å være utendørs mens kjøttet steker. På restauranten Grilleriet i Folketeaterpassasjen i Oslo griller de hele året. Innendørs. Og kjøkkensjef Jan Dahdji og resten av staben serverer perfekt grillet kjøtt og fisk til sultne osloborgere og turister.

Hva er hemmeligheten?

Det er mye som er med å påvirke resultatet når du griller, men for Dahdji er det særlig ett enkelt lite redskap som hjelper ham med å ha full kontroll på kjøttet: Steketermometeret.

– Bruk en kjernetemperaturmåler, sier Dahdji til DinSide. Eller steketermometer, om du vil. Med dette har du full kontroll på hvor varm maten blir.

Fra billig til dyrt

Ifølge Dahdji får du fine og gode steketermometer for en billig penge på alt fra Clas Ohlson eller Maxbo til mer profesjonelle kjøkkenbutikker, og de trenger ikke være spesielt avanserte. Den eneste funksjonen han anbefaler om du griller mye etter utenlandske oppskrifter, er at du velger et som viser grader i både Celsius og Farenheit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer