Sprø svor:

Slik blir julematen helt perfekt

Ribbe eller pinnekjøtt? Det er det store spørsmålet hvert år. Her får du vite hvem som spiser hva og hvordan du tilbereder julematen perfekt.

FØLG NØYE MED: Svineribba er norges mest populære julemat. MatPrat-kokk Cecilie Maske forteller deg hvordan du får svoren ekstra sprø. Foto: matprat.no
FØLG NØYE MED: Svineribba er norges mest populære julemat. MatPrat-kokk Cecilie Maske forteller deg hvordan du får svoren ekstra sprø. Foto: matprat.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Spiser dere ribbe eller pinnekjøtt på julaften?" er et spørsmål som går igjen år etter år. Vi liker å holde på tradisjonene våre og er ofte sterke forkjempere for våre egne favorittretter. Men hva spiser egentlig nordmenn til jul?

MatPrat har i samarbeid med YouGov gjennomført en undersøkelse med 2003 respondenter Norge rundt, der matvanene deres i jula var temaet.

Ikke helt overraskende er det svineribbe og pinnekjøtt som troner på topp i år, som vanlig.

– Juletallene er ganske stabile i år også, og julemiddagen er fortsatt sterkt preget av tradisjoner. Ribbe og pinnekjøtt er fremdeles på de aller flestes menyer på selve julemiddagen, med ribbe på førsteplass og pinnekjøtt som en god nummer to, mens kalkunen tar tredjeplassen, forteller analyseansvarlig i MatPrat, Gunnar Thoen til DinSide.

Ser man på det demografiske, er det en splittelse mellom øst- og vestlandet når det kommer til julematen.

I Oslo (39 %), Innlandet og Viken (57 %), Agder og Sør-Østlandet (47 %), Trøndelag og Nord-Norge (57 %) er det svineribbe som ligger øverst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.