Matlaging:

Slik blir kremen perfekt

Slik unngår du de vanligste kremtabbene - og fikser dem om uhellet er ute.

KREM: Om du er uheldig og overpisker kremfløten må du ikke tenke at du må begynne på nytt, med dette tipset vil du nemlig «redde» kremen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det høres enkelt ut, å piske krem, og det kan det være også. Men noen ganger er det ikke så mye som skal til før det går galt, skal vi tro Elin Vatnar Nilsen, konditor og kokebokforfatter som blogger på krem.no.

- De fleste gjør den feilen at de overpisker kremen. Det går veldig fort, spesielt om du har en mikser som du kan snu deg bort fra, og det er lite som er så ille som å få servert overpisket krem, sier Vatnar Nilsen til DinSide.

KAKEBLOGGER: Elin Vatnar Nilsen har bakgrunn som konditor og står bak en av Norges mest populære bakeblogger, krem.no.
KAKEBLOGGER: Elin Vatnar Nilsen har bakgrunn som konditor og står bak en av Norges mest populære bakeblogger, krem.no. Vis mer

Pisker du lenge nok blir fløta til smør, men kremen er ødelagt lenge før du kommer så langt.

Heldigvis finnes det et råd: - Du kan prøve å redde den inn igjen ved å vende inn litt upisket kremfløte, men det aller beste er selvsagt å følge med når du pisker.

Slik blir kremen perfekt

Det viktigste når du skal piske krem er at kremfløten er kald.

- Det er de små fettpartiklene i fløta som gjør at den luften du pisker inn, den blir. Om fettet ikke er kaldt, vil du ikke få denne effekten.

17. mai er en typisk dag da mange skal bort, og velger å piske kremen der de er, for at ikke kaka skal falle sammen. Rådet er klart: Ha kremfløten i en kjølebag.

Trikset mange bruker for å unngå at vannet blir varmt, å fryse det ned, er ikke å anbefale. Frossen fløte egner seg ikke spesielt godt til å piske.

En annen måte å sørge for riktig temperatur, ifølge Vatnar Nilsen, er å sette bolle og visp i kjøleskap eller fryser en halvtimes tid før du skal piske kremen. Dette er ikke nødvendig om det er kjølig, men kan være smart på sommerdager, eller på skikkelig varme kjøkken.

Her er hennes beste tips til perfekt krem:

#Nailedit

Mange har erstattet den tradisjonelle 17. mai-bløtkaka med pavlova, kaka med marengs, krem og bær. En enkel og grei kake å lage, men marengsbunnene reiser ikke så godt, den er skjør, og har lett for å sprekke.

Da er Eton Mess perfekt - en blanding av krem, knust marengs og bær.

Denne britiske desserten sies å ha blitt til nettopp fordi en marengsbunn sprakk. Med fare for å ødelegge en god historie, er dette ikke helt korrekt, da Eton mess opprinnelig var en blanding av jordbær og pisket krem, og den knuste marengsen ikke kom til før senere, ifølge den britiske stjernekokken Heston Blumenthal.

Eton Mess er uansett et nydelig alternativ, enten det er planlagt eller en søt redningsaksjon, og Krem.nos oppskrift på Eton mess finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer