Matlaging:

Slik blir kremen perfekt

Slik unngår du de vanligste kremtabbene - og fikser dem om uhellet er ute.

KREM: Om du er uheldig og overpisker kremfløten må du ikke tenke at du må begynne på nytt, med dette tipset vil du nemlig «redde» kremen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det høres enkelt ut, å piske krem, og det kan det være også. Men noen ganger er det ikke så mye som skal til før det går galt, skal vi tro Elin Vatnar Nilsen, konditor og kokebokforfatter som blogger på krem.no.

- De fleste gjør den feilen at de overpisker kremen. Det går veldig fort, spesielt om du har en mikser som du kan snu deg bort fra, og det er lite som er så ille som å få servert overpisket krem, sier Vatnar Nilsen til DinSide.

Pisker du lenge nok blir fløta til smør, men kremen er ødelagt lenge før du kommer så langt.

Heldigvis finnes det et råd: - Du kan prøve å redde den inn igjen ved å vende inn litt upisket kremfløte, men det aller beste er selvsagt å følge med når du pisker.

Slik blir kremen perfekt

Det viktigste når du skal piske krem er at kremfløten er kald.

- Det er de små fettpartiklene i fløta som gjør at den luften du pisker inn, den blir. Om fettet ikke er kaldt, vil du ikke få denne effekten.

17. mai er en typisk dag da mange skal bort, og velger å piske kremen der de er, for at ikke kaka skal falle sammen. Rådet er klart: Ha kremfløten i en kjølebag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer