Slik blir nye Ikea Åsane

Onsdag 2. mai åpner nye Ikea i Bergen; Norges største. Du kan ta en smugtitt i dag.

Patriotisme i praksis: Verdens beste by fortjener verdens beste Ikea. Innen onsdag skal nok den blå beskyttelsesplasten være borte fra handlevognskjulene, og parkeringsplassen er nok litt fullere. Foto: Elisabeth Dalseg
Patriotisme i praksis: Verdens beste by fortjener verdens beste Ikea. Innen onsdag skal nok den blå beskyttelsesplasten være borte fra handlevognskjulene, og parkeringsplassen er nok litt fullere. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Bergen): Den svenske møbelkjeden har tenkt stort når de skulle bygge nytt i Bergen. Onsdag morgen står 38.000 kvadratmeter med møbler klare for interiørinteresserte vestlendinger. Dette er tre ganger større enn det gamle varehuset som var på 13.000 kvadratmeter.

Og som om ikke dette var stort nok: En tur i varehuset er nesten som trening å regne: I alle fall om du er litt kjapp på foten: Følger du merket løype legger du tilbake 1,6 km på en runde rundt i varehuset - og det er ikke medregnet avstikkerne du garantert kommer til å ta.

Se bilder lenger ned i artikkelen.

Les også: Nå kommer Ikea-TV-ene. Og de kommer ikke alene.

Feirer i fire dager

Nøyaktig to døgn før åpningen ser det overraskende klart ut. Med unntak av noen post-it-lapper, en og annen håndverker og stengte kasser, er det eneste som vitner om at varehuset ikke er åpent at det ikke er noen kunder her. Men det skal det bli, håper varehussjef Odd Rune Bjørge.

– Det vi er aller mest spente på, er hvor mange som kommer i åpningsuken, sier Bjørge til DinSide.

Møbelkjeden har valgt å feire åpningen i Bergen i en kort uke, med ekstra gode tilbud fire dager til ende. En av grunnene til dette er at noen kvier for å dra inn på åpningsdager. De er redd for kø og kaos, ikke bare inne i varehuset, men også utenfor. Det skal de ikke måtte behøve, skal vi tro Bjørge. For han er forberedt på storinnrykk:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer